VisitSønderjylland
Wandelen op het Gendarmenpad

Wandelen in Sønderjylland

Meer dan 1000 km aan gemarkeerde routes verdeeld over 150 paden en sporen voeren je door het vlakke kwelderlandschap in het westen en door het fjordenlandschap in het oosten met zijn diepe tunneldalen en glooiende heuvels.

De vier langere wandelroutes - het Gendarmenpad, Hærvejen, Marskstien en Alsstien - hebben elk hun eigen verhaal.

 

Klik op de link voor een overzicht van onze complete wandelpakketten.

Lijst
Kaart
Hiking on the Gendarm Trail

Het Gendarmenpad

Het Gendarmenpad (Gendarmstien in het Deens) loopt tegenwoordig van de Deens-Duitse grens bij Padborg langs Kollund, Gråsten, Broagerland en Vemmingbund, voorbij Dybbøl en verder naar Sønderborg en Høruphav op het eiland Als. Het grootste deel van de weg volgt de kust en loopt door een afwisselend landschap met bossen, veengebieden en weilanden.

Wandelen op Hærvejen

Hærvejen (De Heerweg)

De Hærvejen is de oudste landweg van Denemarken waarover sinds de oudheid soldaten en mensen zich verplaatst hebben van de verdedigingswerken van Danevirke in het zuiden tot Viborg in het noorden. Naast de vele soldaten is deze heerweg ook gebruikt door veedrijvers, waardoor hij ook wel bekend staat als de ossenweg.

Haderslev Kathedraal

Camino Haderslev Næs

De route "Camino Haderslev Næs", die zijn naam ontleend heeft aan de wereldberoemde pelgrimsroute Camino de Santiago de Compostela, loopt samen met de Hærvejen door Haderslev.