Een van de meren in Naturpark Nordals

Alsstien

Foto: Torben B. Fischer

Het 64 km lange pad Alsstien volgt de kust van Als door enkele van de mooiste natuurgebieden van het eiland.

Het begint bij de dam naar Kegnæs en neemt je mee door glooiende korenvelden, en felgele koolzaadvelden aan de ene kant van het pad, en langs de blauwe golven van de Lillebælt aan de andere kant.

Als je oog hebt voor de natuur, zal je wandeling op Alsstien vol mooie herinneringen zijn. De zeearend zweeft over de meren in natuurpark Nordals, en het rijke vogelleven bij het meer rond kasteel Nordborg.

Ervaar het heuvelachtige landschap waar de Havnbjerg-kerk en de Havnbjerg-molen zich bevinden met uitzicht op Universe Science Park, Lillebælt en Nørreskoven.

Geniet van het uitzicht op weidegebieden zoals Fjordmosen met de natuurlijke stranddijk, en neem een selfi bij de legendarische vuurtoren van Taksensand.

Kaartgids

De Kilometeraanwijzing op de kaart begint in Hardeshøj en eindigt in Skovmose. Het pad is in beide richtingen aangegeven.

De grootste verzameling grafheuvels in Sønderjylland ontmoet je in Blomeskobbel, en buiten het bos is een lange grafheuvel met een heel bijzondere, tragische geschiedenis. Een oude legende vertelt dat een boer, die stenen wilde ophalen bij een lokale grafheuvel, met de lading omviel en stierf. Het bijgeloof onder de andere bewoners van het gebied leidde ertoe dat niemand de gespleten stenen durfde op te verplaatsen.

Neem een frisse duik op een warme zomerdag op de 3 “Blauwe Vlag” stranden in Fynshav, Mommark en Drejby.

Veel meer Sønderjylland...

Vandrere på Camino Haderslev Næs
Wandelen in Sønderjylland
Vandrere med hund i Kollund Skov på Gendarmstien
Het Gendarmenpad
Gejlå kampestensbro på Hærvejen
Hærvejen (De Heerweg)
Familie vandrer på Marskstien med klapvogn
Marskstien
Skiltehenvisning på Camino Haderslev Næs
Camino Haderslev Næs

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch