Vandrere på Camino Haderslev Næs

Wandelen in Sønderjylland

Foto: Flying October

Ruim 1000 km aan gemarkeerde routes verdeeld over 150 paden voeren je door het vlakke kwelderlandschap in het westen en het glooiende fjordenlandschap in het oosten met diepe tunneldalen.

Het is in de vakantie heerlijk om wandelingen te maken. Je brengt het tempo omlaag en je kunt tegelijkertijd van een mooi uitzicht genieten. Het wordt gegarandeerd een ervaring die je niet snel zult vergeten. Eenvoudige paden en het zacht glooiende landschap doen de dagelijkse stress al snel vergeten.

De wandelroutes in Sønderjylland trakteren je op rijke flora en fauna en volgen de lange kuststreken met indrukwekkende steile hellingen, lommerrijke bossen, het vlakke kwelderlandschap en de aantrekkelijke stranden. Bovendien bieden ze talloze mogelijkheden om het idyllische landschap te voet te verkennen.

Langeafstandsroutes

Verdiep je hieronder in de vijf langere wandelroutes. Wat de vijf routes met elkaar gemeen hebben, is dat ze je door de mooie natuur van Sønderjylland voeren. Op vier van de paden loop je op kortere of langere stukken dicht langs de kust met de bijbehorende stranden, velden en natuurervaringen bij het water.

Meerdere paden komen ook langs een deel van de unieke geschiedenis van Sønderjylland. Op het Gendarmenpad (Gendarmstien) loop je bijvoorbeeld door een paar van de schansen van Dybbøl waar in 1864 hard gevochten werd. Camino Haderslev Næs brengt je dicht bij constructies van Sicherungsstellung Nord, die Duitsland aanlegde in de periode van 1916-1918 als hun noordelijke verdedigingslinie. 
Zowel Gendarmstien als Marskstien zijn gecertificeerd als "Leading Quality Trail" door de European Ramblers Association. Dat garandeert je een hoge standaard van markering en faciliteiten langs de wandelroute. Daarnaast geeft de certificering aan dat je op deze paden zeker kunt zijn van bijzondere natuur.

Online wandelvakanties boeken

Op de Gendarmstien en Marskstien hebben verschillende accommodaties om te overnachten wandelvakanties voor je samengesteld, zodat je kunt genieten van lange wandeldagen terwijl je aan het eind van de dag zeker bent van een goed bed. Bij alle pakketten zijn overnachting en ontbijt inbegrepen. Bij de meeste accommodaties krijg je ook een lunchpakket, en op plekken waar geen restaurants in de buurt zijn, is het avondeten ook inbegrepen.

Op de Gendarmstien zijn de pakketten ook inclusief bagagetransport en personenvervoer als dat nodig is. Op de Marskstien kun je bagagevervoer toevoegen.

Hieronder vind je de pakketten die momenteel verkrijgbaar zijn. Er komt voortdurend nieuw aanbod bij, ook op de andere paden, dus kijk later vooral nog eens als je geen reis vindt die aan jouw wensen voldoet.
 

Mini hiking break on the Gendarme Path - Alsik Hotel & Spa
Vandring mellem marker med mælkebøtter på Gendarmstien
Mini hiking break on the Gendarme Path - Hotel Sønderborg Strand
Vandring i efteråret på Gendarmstien
Gendarmstien from Gråsten – home of the Royal Family’s summer residence
Graasten Slotshave
A week-long hike on the Gendarme Path
Kvinde vandrer på Gendarmstien blandt mælkebøtter
Walking the Gendarme Path with your dog
Hund med på vandretur i skoven
Mini break on Marskstien from Højer
Lægan Pumpestation og pausested ved Marskstien
Mini break on Marskstien from Tønder
Udsigten på Marskstien
Hiking on Marskstien - 3 days
Familie vandrer på Marskstien med klapvogn

Kortere wandelpaden

Als je geen zin hebt in een wandeltocht van meerdere dagen, kun je zeker ook kortere routes vinden in Sønderjylland. In de bossen, rond de meren, langs de fjorden, aan de Waddenzee en op veel andere plekken zijn kortere gemarkeerde routes te vinden.

De campagne is gemaakt met steun van Danmarks Erhvervsfremmebestyrrelse

Dansk Erhvervsfremmestyrelse

 

 

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch