Verder naar inhoud
Sønderjysk Kagefestival i Tønder

Het unieke Sønderjylland

Foto: Ulrik Pedersen

De geografische ligging van Sønderjylland heeft deze grensregio een unieke cultuur en geschiedenis gegeven die je overal in het gebied ervaart.

Lijst
Kaart
Zuid-Jutse koffietafel
Foto: Destination Sønderjylland

Zuid-Jutse koffietafel

De Zuid-Jutse koffietafel, op zijn Deens 'Sønderjysk Kaffebord', is een instituut met wortels in de Deense nationale strijd.

Bramgæs i Tøndermarsken i frosten
Foto: Ulrik Pedersen

Werelderfgoed Waddenzee

In 2014 is het Deense deel van de Waddenzee opgenomen op de UNESCO-wereldnatuurerfgoed lijst, wat geleid heeft tot toegenomen interesse in dit bijzondere natuurgebied.

Universe Science Park

Je krijgt vanzelf een goed humeur als je rondloopt in het park Universe, gelegen bij de stad Nordborg op het eiland Als. Als je kijkt naar het enthousiasme van zowel kinderen als volwassenen bij de verschillende attracties, is het duidelijk dat het park een voltreffer is.

Sicherungsstellung Nord

De Sicherungsstellung Nord (in het Deens Sikringsstilling Nord) is een vestinglinie die tijdens de Eerste Wereldoorlog door het Duitse leger is gebouwd in de periode 1916-1918 ter bescherming tegen een aanval uit het noorden.

Zuid-Jutse soldaten in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog - mogelijk Verdun
Foto: Historisk Arkiv Haderslev

De Eerste Wereldoorlog in Sønderjylland

In het algemeen maakt de Eerste Wereldoorlog van 1914-1918 in Denemarken niet echt onderdeel uit van het gemeenschappelijke bewustzijn. We namen niet deel aan de oorlog en slechts een paar Denen waren actief betrokken bij de oorlogshandelingen.

StreetDome - Skatepark
Foto: VisitHaderslev

StreetDome - Skatepark

A Street Sport Mecca for the whole family.

Lees meer

Het zeppelin- en garnizoenmuseum

Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 had de Duitse vloot slechts één luchtschip tot zijn beschikking: de zeppelin L 3. De behoefte van de Duitse marine aan luchtschepen nam sterk toe in de eerste maanden van de oorlog.

Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

Historisch centrum Dybbøl Banke

In Geschiedeniscentrum Dybbøl Banke word je ondergedompeld in een van de meest opwindende hoofdstukken in de Deense geschiedenis, precies daar waar het gebeurde.

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Information

VisitSønderjylland © 2023
Dutch