Verder naar inhoud
Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk

Historisch centrum Dybbøl Banke

Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

Bij Historisch centrum Dybbøl Banke word je meegenomen in een van de spannendste hoofdstukken uit de Deense geschiedenis.

Bij het kogels gieten en onder het genot van warme pannenkoeken ervaar je de oorlog van 1864 samen met het hele gezin.

De Pruisische soldaat J. Bubbe is erg enthousiast over zijn nieuwe achterlader die de kogels in hoog tempo kan afvuren. De Deense soldaat Hansen is blij met zijn oude vertrouwde voorlader. Zijn geweer vuurt dan misschien niet zo snel, maar hij doet het wel iedere keer!

Bij het historisch centrum Dybbøl Banke kun je met wat geluk de schertsende beschimpingen tussen de twee soldaten horen tijdens de oorlog tussen Pruisen en Denemarken van 1864. En die manier van de geschiedenis tot leven brengen is het handelsmerk van het centrum, legt directeur en conservator Bjørn Østergaard uit.

Wij brengen de oorlog van 1864 tot leven aan de hand van de mensen die er bij waren. Dankzij oude brieven en dagboeken kunnen we een indruk krijgen van wie de mensen waren en hoe ze de oorlog ervoeren. Wanneer bezoekers de historische personen zien en horen, en met ze praten, ervaren ze de geschiedenis op een nieuwe en spannende manier. Er komen steeds nieuwe personen bij. Op die manier kunnen wij de ervaringen in het historisch centrum steeds vernieuwen en variëren.

Wist je dat...

Historisch centrum Dybbøl Banke deel uitmaakt van Sønderborg ‘s Topattracties? Met een Combi-kaartje in de hand, krijg je, eenmaal tijdens het seizoen, toegang tot Universe Science Park, historisch centrum Dybbøl Banke, Sønderborg kasteel, Dybbøl Mølle, en Cathrinesminde Tegelwerk museum. Het kaartje kost DKK 379 voor volwassenen en DKK 269 voor kinderen tussen 5 en 17 jaar oud. Het kaartje is geldig vanaf de dag dat je het koopt tot 23 oktober 2022, dus je hebt alle tijd om alle vijf attracties te bezoeken. Het kaartje wordt online gekocht of bij het toeristen-bureau in Sønderborg en Aabenraa.

Niet alleen de historische personen zijn actief in het historisch centrum. Plotseling maken jij en je familie zelf deel uit van de dramatische gebeurtenissen op Dybbøl Banke in 1864.

Tijdens gezang van de mars Dengang jeg drog af sted marcheren jullie onder luide commando's naar de tribunes waar jullie je oren dicht moeten houden wanneer een kanon wordt afgeschoten met oorverdovend geknal.

Later kunnen jullie proberen om een vestingskanon van een ton te verplaatsen. Jullie kunnen pannenkoeken bakken op open vuur, geweerkogels gieten bij de smid en brieven schrijven met pen en inkt.

Kanonsalut på Historiecenter Dybbøl Banke

Foto:Historiecenter Dybbøl Banke

Veel meer Sønderjylland...

Zuid-Jutse soldaten in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog - mogelijk Verdun
De Eerste Wereldoorlog in Sønderjylland
Genforeningen2020
De hereniging van 1920
Potvis bij Kommandørgården op Rømø
Woeste baren, schepen en walvisvaart – De maritieme geschiedenis van Sønderjylland
Kamp Frøslevlejren
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Dutch