Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk

Historisch centrum Dybbøl Banke

Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

In Historisch Centrum Dybbøl Banke word je ondergedompeld in een van de meest opwindende hoofdstukken in de Deense geschiedenis, precies daar waar het gebeurde.

Sommerferieaktiviteter på Dybbøl Banke

I skolernes sommerferie byder Historiecentret på mange oplevelser for både børn og voksne, når de sætter fokus på den menige soldats skæbne og krigens menneskelige omkostninger. Bliv klogere på deres aktiviteter hen over sommeren ved at trykke lige her.

Sommerferieaktiviteter på Dybbøl Banke
© Historie Center Dybbøl Banke
Foto: Historie Center Dybbøl Banke

In ons gereconstrueerde schans- en soldatendorp krijg je veel levendige vertellingen en activiteiten voor alle leeftijdsgroepen en kom je heel dicht bij de oorlog van 1864.

De Deense soldaat Johansen weet niet of het de Pruisische granaten of luizen en vlooien zijn waar hij het meest moe van is. Soldaat Petersen wordt op zijn eerste wacht bedreigd door een medesoldaat, simpelweg omdat hij uit Slesvig komt. De jonge Erik Skram verlangt ernaar om de strijd aan te gaan, maar wordt al snel wijzer. De Pruisische soldaat Bubbe kijkt na de grote veldslag met afgrijzen naar het slagveld. En de kleine poedel Flora wil het liefst haar eigenaar Thomas volgen als hij ten strijde trekt. 

In Geschiedeniscentrum Dybbøl Banke kun je een aantal lotgevallen uit 1864 ontmoeten en hun spannende, vrolijke en duistere verhalen horen. En dit soort geschiedenis vertelling is precies het handelsmerk van het centrum, legt hoofd van het centrum en museumconservator Bjørn Østergaard uit.
 

We vertellen over de oorlog van 1864 via de mensen die er zelf bij betrokken waren. Met behulp van oude brieven en dagboeken kunnen we ons een beeld vormen van hoe de personages waren en hoe ze de oorlog hebben meegemaakt.

Het zijn niet alleen de historische figuren die actief zijn in het geschiedeniscentrum. Plotseling maken jij en je familie deel uit van de dramatische gebeurtenissen in Dybbøl Banke in 1864.

Op het nummer 'Dengang jeg drog af sted' marcheer je onder luide commandokreten naar de toeschouwersstoelen, waar je je oren moet vasthouden als een kanon met een oorverdovende knal wordt afgevuurd.

Later kunnen kinderen proberen of ze het in zich hebben om in 1864 soldaat te worden.  Je geniet van pannenkoeken boven het vuur, giet geweerkogels bij de smid en schrijft brieven met pen en inkt.

En wil je liever dieper graven in de geschiedenis van 1864, dan is daar ook volop gelegenheid voor met onze twee films, de tentoonstelling ‘Mennesker i krig’ en verhalen over geweren, kanonnen en een geselecteerd onderwerp in “Det kloge kvarter”.

Medarbejder (formidler) og barn i uniform skyder med trægevær på Historiecenter Dybbøl Banke

Foto:Historiecenter Dybbøl Banke

Wist je dat...

Historisch centrum Dybbøl Banke deel uitmaakt van Sønderborg ‘s Topattracties? Met een Combi-kaartje in de hand, krijg je, eenmaal tijdens het seizoen, toegang tot Universe Science Park, historisch centrum Dybbøl Banke, Sønderborg kasteel, Dybbøl Mølle en Cathrinesminde Brickworks. Het kaartje kost DKK 449 voor volwassenen en DKK 289 voor kinderen tussen 5 en 15 jaar oud. Het kaartje is geldig vanaf de dag dat je het koopt tot 20 oktober 2024, dus je hebt alle tijd om alle vijf attracties te bezoeken. Het kaartje wordt online gekocht of bij het toeristen-bureau in Sønderborg.

Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Foto: Destination Sønderjylland
Kanonsalut på Historiecenter Dybbøl Banke
Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

Veel meer Sønderjylland...

Sønderjyske soldater i skyttegraven under 1. Verdenskrig - måske Verdun
De Eerste Wereldoorlog in Sønderjylland
Collage - De Hereniging 1920 - 2020
De hereniging van 1920
Kaskelothval på Nationalmuseets Kommandørgård på Rømø
Woeste baren, schepen en walvisvaart – De maritieme geschiedenis van Sønderjylland
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch