VisitSønderjylland
Sportvisserij in Sønderjylland

Sportvissen in Sønderjylland

In Sønderjylland ben je nooit ver van een mooie visbelevenis. De oostkust staat garant voor spannend en gevarieerd vissen, ongeacht de weersomstandigheden. Hier kun je grote zeeforellen, harders, platvissen, gepen en kabeljauwen vangen.

Hengelsport magazine

Lees het hengelsport magazine  'Fishing the Baltic' online of download the pdf

'Fishing the Baltic' is een introductie van de vismogelijkheden die de Zuid-Deense Oostzeekust biedt. We beschrijven de vele vissoorten en de beste vangmethodes en hopen dat je met dit magazine bij de hand een fantastische viservaring aan de Oostzeekust zult krijgen. 

In de diepe meren kun je heerlijk vissen op snoek, snoekbaars, karper en baars, en in de vele beken van het gebied leven zalmen, forellen, vlagzalmen, snoeken en baarzen. Tegelijkertijd word je omgeven door schitterende natuur met veel vogels en dieren.

Naast de vele meren en waterlopen is er ook een groot aantal private put & take-meren. Deze meren maken het gemakkelijk om te vissen. Je koopt een visvergunning bij een van de meren, een staatsvergunning is niet nodig.

In de regel geldt dat alle sportvissers van 18 tot en met 64 jaar een visvergunning moeten hebben. In zoetwater moet de eigenaar van het viswater toestemming geven om te vissen, ook als je een vergunning gekocht hebt. In de vissersparken is de landelijke visvergunning echter niet vereist.

Sportvisserij in Sønderjylland

Je kunt een visvergunning kopen op www.fisketegn.dk, maar ook bij veel campings, vvv-kantoren, visserswinkels en verhuurbureaus voor zomerhuisjes. Op sommige plaatsen betaal je een kleine toeslag. Als je vist zonder geldige vergunning riskeer je een boete.

De stranden zijn openbaar gebied. Daarom kunnen individuen of clubs niet een heel strand of grote stukken ervan in beslag nemen. Houd altijd rekening met andere vissers en houd afstand van elkaar. 

Denk aan de natuur en laat geen afval, lijnen en haakjes achter, dat kan schadelijk zijn voor de fauna. Respecteer privégrond waar toegang verboden is. 

Respecteer altijd de geldende regels met betrekking tot minimummaat en gesloten tijden. Als je een vis vangt die beschermd of te klein is, MOET je deze direct terugzetten, of ze nu levend, verwond of dood zijn. 

Zeeforel gevangen in Sønderjylland

Voor een heleboel vissoorten geldt een minimummaat en/of een gesloten tijd in de periode dat de vissen bij elkaar komen om kuit te schieten. Het doel is om te zorgen dat de vissen inderdaad kuit kunnen schieten om zo te zorgen voor een bepaald bestand.

Bovendien gelden er speciale plaatselijke regels voor visserij en gebiedenbescherming in de Waddenzee, Aabenraa Fjord, Flensburger Fjord, de vaarwaters rond Als en bepaalde waterlopen. Kijk voor informatie in havørred.com