To kajakroere på Haderslev Dam

Kajakken en kanoën

Foto: Peter Bjerke

Stil door het water glijden terwijl je mooie landschappen passeert en je tegelijkertijd flink wat beweging en frisse lucht krijgt, is een ervaring op zich. En in Sønderjylland zijn er veel van zulke ervaringen mogelijk voor kanoërs en kajakkers.

Volgens Egon Albrechtsen, die al 15 jaar kanoot en eigenaar is van Flensborg Fjord Kajakudlejning, is Sønderjylland daarom een erg goede plek om in een kajak of kano te varen.

Dat is met name te danken aan het rustige water van de vele binnenfjorden en rivieren. De mooie fjorden zijn te vinden aan de oostkust, terwijl de rivieren met name te vinden zijn in het westelijk deel van de regio.

Ten slotte kunnen de echte waaghalzen gaan voor een extreme kajaktocht op de Noordzee.

Van alle mooie plekken heeft Egon er drie gekozen die hij de allerbeste van de regio vindt.

Kvindelig kajakroer på Haderslev Dam
Foto: Peter Bjerke
Kajakroer på Vidåen
Foto: Ulrik Pedersen

Haderslev Fjord:

Deze lange fjord is niet bijzonder breed, waardoor het wel erg hard langs de fjord moet waaien voordat je er niet op uit kunt. Tegelijkertijd is de natuur langs grote delen van de fjord erg mooi.

Flensburger Fjord:

Deze fjord is breder dan Haderslev Fjord, maar daar staat tegenover dat hij bochtig is, waardoor het doorgaans altijd mogelijk is om een plek met relatieve luwte te vinden. Op het land zijn mooie landschappen en gebouwen te zien, en je kunt er onder andere het Gendarmenpad zien.

De Videåen:

Deze rivier wordt voor een groot deel omgeven door halfhoge vlaktes, die beschutting tegen de wind bieden. Tegelijkertijd is er een rijke flora en fauna langs de rivier om onderweg van te genieten.

Veel meer Sønderjylland...

Paar fietst op een zandweg op Aarø
Samen actief
To windsurfere i Lillehav ved Sydals
Wind- en kitesurfen
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch