To windsurfere i Lillehav ved Sydals

Wind- en kitesurfen

Foto: Destination Sønderjylland

Het water aan de kusten van Sønderjylland biedt wind- en kitesurfers uitdagingen in alle moeilijkheidsgraden.

De wind is een goede speelkameraad, vooral wanneer je aan de kust bent met een surfplank onder je voeten. En behalve op een zeldzame windstille dag, kun je altijd een plek op de zee voor de kust van Sønderjylland vinden, waar goede omstandigheden zijn om te surfen. Dat kan de 28-jarige Rikke Nissen bevestigen. Zij surft al 16 jaar lang en is al die tijd actief geweest in Als Windsurfing Klub. Ze is begonnen als windsurfer om zich vervolgens op kitesurfen te werpen, voordat ze weer terugging naar het windsurfen. Volgens Rikke Nissen is er ongeacht de windrichting altijd een goede plek om te surfen.

De oostkust is het meest geschikt voor beginners, terwijl de Noordzee me zijn haast eeuwige wind optimale omstandigheden biedt voor experts. Rikke wil vooral de volgende drie plekken aanbevelen:

Mand med surfbræt

Foto:Niclas Jessen

Lillehavet:

Richting de dam tussen Kegnæs en Als ligt een stuk water dat door de mensen hier Lillehavet, de kleine zee, genoemd wordt. Als de wind uit het zuidoosten blaast, zijn de omstandigheden perfect voor kitesurfers. De wind blaast dan gelijkmatig zonder windstoten over de dam. Volgens Rikke is de Lillehavet beter voor kitesurfers dan voor windsurfers, aangezien zeewier op sommige plekken vast kan komen te zitten in de vin van surfplanken.

Rømø:

Wanneer de wind uit het westen komt en de golven onafgebroken op de westkust van het eiland slaan, zijn de omstandigheden perfect voor geoefende wind- en kitesurfers. De golven kunnen tot wel twee meter hoog worden, wat betekent dat beginners hier alleen op windstille dagen moeten komen.

Bredsten en Østerby:

Aan de zuidkust van Kegnæs zijn de omstandigheden goed voor zowel kite- als windsurfers. Op sommige dagen zijn er hoge golven, op andere niet. Het water blijft een flink stuk ondiep, zodat je er kunt staan. Dat is vooral prettig voor beginners.

Veel meer Sønderjylland...

To kajakroere på Haderslev Dam
Kajakken en kanoën
To personer kigger på fluer til fiskeri
Sportvissen in Sønderjylland
Kvinde på svævebane i High Park Sønderjylland
High Park Sønderjylland
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch