Pause på vandreturen med hund

Ga op wandelvakantie met je hond

Foto: Peter Bjerke

Het wordt steeds populairder om met de hond op wandelvakantie te gaan. Samen met je trouwe viervoeter genieten van de natuur.

In Sønderjylland zijn meerdere wandelroutes die geschikt zijn voor een tocht van 5-7 dagen. Het bekendst is de Europese kwaliteitswandelroute het 84 km lange Gendarmenpad.

Het pad volgt de kust langs het Flensburg Fjord en voert je door een mooi en gevarieerd landschap met heuvelachtige bossen en vlakke kustweiden. Het grootste gedeelte van de route ligt uit de buurt van wegen met gemotoriseerd verkeer.

Ook de Marskstien is ideaal voor een wandelvakantie met de hond. Marskstien is 54 km lang en loopt door het grootste kweldergebied van Denemarken, Tøndermarsken.

Langs beide routers vind je shelters, B&B’s en hotelletjes waar honden welkom zijn. Voor het gemak kun je een pakketreis boeken, inclusief hondvriendelijke accomodatie, maaltijden en bagagevervoer.

 

Vandreferie på Gendarmstien med hund

Book: Walking the Gendarme Path with your dog

Foto: Destination Sønderjylland

Een wandelvakantie is niet geschikt voor jonge honden. Je hond moet 1,5 tot 2 jaar oud zijn, voordat je hem meeneemt op wandelvakantie. De botten moeten helemaal volgroeid zijn, voordat jullie op een meerdaagse wandeltocht kunnen.

Je hond moet ook in goede conditie zijn, voordat je hem meeneemt op wandeltocht. Als dat zo is, kun je op een dag prima 15 tot 20 km lopen als je regelmatig pauze houdt.

Vergeet niet om drinkwater mee te nemen. Het Gendarmenpad volgt het Flensburg Fjord, maar het water is zout en de hond heeft drinkwater nodig als jullie onderweg zijn.

Veel meer Sønderjylland...

Hund kigger ud over klitterne og vandet på Rømø
Vakantie met je hond
Vandrere på Camino Haderslev Næs
Wandelen in Sønderjylland
Vandrere med hund i Kollund Skov på Gendarmstien
Het Gendarmenpad
Familie vandrer på Marskstien med klapvogn
Marskstien
Paar fietst op een zandweg op Aarø
Samen actief
Paar met fietsen op de binnenplaats van het Kasteel van Sønderborg
Sønderjylland op de fiets

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch