VisitSønderjylland
Op vakantie met je hond

Vakantie met je hond

Voor veel mensen is een vakantie niet compleet zonder de hond of een ander huisdier mee te nemen. Gelukkig zijn daarvoor in Sønderjylland voldoende mogelijkheden.

Er is een groot aanbod vakantiewoningen in het gebied waar je de hond mee naar toe mag nemen. "Bij ongeveer de helft van onze zomerhuisjes is het toegestaan om huisdieren mee te nemen, en we merken dat er veel vraag naar deze huisjes is," aldus het bemiddelingsbureau Novasol.

De verhuurbedrijven doen veel om hondeneigenaren van dienst te zijn. Bij veel van de servicekantoren in het gebied kun je een mobiele omheining huren of een hondenoppas inhuren als je een uitstapje wilt maken waarbij het moeilijk is om de hond mee te nemen. Bovendien worden vakantiewoningen aangeboden die bijzonder geschikt zijn voor huisdieren, onder andere met een groot terrein, zodat de hond genoeg ruimte heeft om los te lopen.

Hondeneigenaren die hier op vakantie komen zijn dan ook zeer tevreden met de omstandigheden. Lees bijvoorbeeld wat Lilli en Sabine Sieh uit Mülheim in Duitsland te vertellen hebben, zij zijn al vaak in Denemarken op vakantie geweest met hun Duitse staande draadhaar Fietje.

Op vakantie met je hond

"Wij houden van Denemarken, en onze hond Fietje voelt zich op haar gemak in het open landschap. We genieten al 14 jaar van Denemarken. Honden zijn er erg welkom. Je mag ze aangelijnd meenemen op het strand, en veel honden houden immers van water. In het laagseizoen mogen honden op het strand zelfs los rondlopen. Daarnaast zijn er op de meeste stranden gratis zakjes aanwezig voor de uitwerpselen van de hond.

Bovendien zijn er mooie wandelpaden die zeer geschikt voor honden zijn, en tenslotte is het klimaat ook nog eens ideaal voor honden. Het is niet zo warm en drukkend als in Zuid-Europa," vertelt Sabine Sieh, en ze gaat verder:

"Huisdieren zijn in veel zomerhuisjes toegestaan. De huisjes hebben bijna altijd een grote tuin, wat erg fijn is, want dan kan de hond vrij rondlopen. Je voelt je echt op je gemak als je weet dat je huisdier welkom is."