Verder naar inhoud
VR bumpercars i Universe Science Park

Highlights van Sønderjylland

Foto: Universe Science Park

Op vakantie in Sønderjylland hoef je je niet te vervelen! We hebben activiteiten voor groot en klein, en als je lekker wilt ontspannen dan bieden de stranden aan zowel de west- als de oostkust daar genoeg mogelijkheden toe.

Dit is een lijstje van een paar activiteiten en attracties die jij en je familie eigenlijk niet mogen missen tijdens jullie bezoek.

Lijst
Kaart

Universe Science Park

Je krijgt vanzelf een goed humeur als je rondloopt in het park Universe, gelegen bij de stad Nordborg op het eiland Als. Als je kijkt naar het enthousiasme van zowel kinderen als volwassenen bij de verschillende attracties, is het duidelijk dat het park een voltreffer is.

Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

Historisch centrum Dybbøl Banke

In Historisch Centrum Dybbøl Banke word je ondergedompeld in een van de meest opwindende hoofdstukken in de Deense geschiedenis, precies daar waar het gebeurde.

Zuid-Jutse koffietafel
Foto: Destination Sønderjylland

Zuid-Jutse koffietafel

De Zuid-Jutse koffietafel, op zijn Deens 'Sønderjysk Kaffebord', is een instituut met wortels in de Deense nationale strijd.

Ringrijden is een feest in Sønderjylland

Deze traditie, die teruggaat tot de middeleeuwen, is nog steeds populair in Sønderjylland.

Oversigtsbillede i Frøslevlejren i Sønderjylland
Foto: Raul Hirian

Het kamp Frøslevlejren

De laatste halte richting concentratiekamp - een interessant maar duister stukje Deense geschiedenis.

Marsk Camp · Marsk Tower · Restaurant Marsk

Marsk Camp biedt unieke smaak- en natuurervaringen in het prachtige Nationaal Park Waddenzee, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanaf de Marsk Tower kun je zo ver kijken als het oog reikt en in alle richtingen vanaf de 25 meter hoge toren die zich naar de hemel slingert.

Werelderfgoed Waddenzee

In 2014 is het Deense deel van de Waddenzee opgenomen op de UNESCO-wereldnatuurerfgoed lijst, wat geleid heeft tot toegenomen interesse in dit bijzondere natuurgebied.

Hans Wegner stole i Vandtårnet i Tønder
Foto: Museum Sønderjylland

Museum Sønderjylland

De tentoonstellingsruimten, musea en culturele instellingen van Museum Sønderjylland bieden ervaringen en kennis op het gebied van archeologie, kunst, geschiedenis en natuur.

Foto: Wikicommons RokerHRO

Årø - het vogelrijke eilandje

Årø ligt in de Kleine Belt voor de ingang van Haderslev Fjord en is een mooie bestemming om een hele dag op door te brengen.

Sort Sol i Tøndermarsken
Foto: Ulrik Pedersen

Zwarte Zon in Sønderjylland

'Zwarte Zon' - op zijn Deens Sort Sol - is een fenomeen, dat te zien is wanneer spreeuwen zich in grote zwermen verzamelen om in de rietvelden te overnachten.

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2023
Dutch