Cyklister ved fugleudkigspost på Årø

Highlights van Sønderjylland

Foto: Destination Sønderjylland

Op vakantie in Sønderjylland hoef je je niet te vervelen! We hebben activiteiten voor groot en klein, en als je lekker wilt ontspannen dan bieden de stranden aan zowel de west- als de oostkust daar genoeg mogelijkheden toe.

Dit is een lijstje van een paar activiteiten en attracties die jij en je familie eigenlijk niet mogen missen tijdens jullie bezoek.

Lijst
Kaart
Kinderen spelen in het testlab van Universe Science Park
Foto: Universe Science Park

Universe Science Park

Je krijgt vanzelf een goed humeur als je rondloopt in het park Universe, gelegen bij de stad Nordborg op het eiland Als. Als je kijkt naar het enthousiasme van zowel kinderen als volwassenen bij de verschillende attracties, is het duidelijk dat het park een voltreffer is.

Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

Historisch centrum Dybbøl Banke

In Historisch Centrum Dybbøl Banke word je ondergedompeld in een van de meest opwindende hoofdstukken in de Deense geschiedenis, precies daar waar het gebeurde.

Klassisk Sønderjysk Kaffebord serveret på gammelt service
Foto: Inge Adriansen

Zuid-Jutse koffietafel

De Zuid-Jutse koffietafel, op zijn Deens 'Sønderjysk Kaffebord', is een instituut met wortels in de Deense nationale strijd.

Ringrijden is een feest in Sønderjylland

Deze traditie, die teruggaat tot de middeleeuwen, is nog steeds populair in Sønderjylland.

Oversigtsbillede i Frøslevlejren i Sønderjylland
Foto: Raul Hirian

Het kamp Frøslevlejren

De laatste halte richting concentratiekamp - een interessant maar duister stukje Deense geschiedenis.

Marsk Camp · Marsk Tower · Restaurant Marsk

Marsk Camp biedt unieke smaak- en natuurervaringen in het prachtige Nationaal Park Waddenzee, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanaf de 25 meter hoge Marsk Tower, die zich naar de hemel slingert, kun je in alle richtingen kijken zover het oog reikt. 

Werelderfgoed Waddenzee

In 2014 is het Deense deel van de Waddenzee opgenomen op de UNESCO-wereldnatuurerfgoed lijst, wat geleid heeft tot toegenomen interesse in dit bijzondere natuurgebied.

Stoelen van Hans Wegner in de watertoren van Tønder
Foto: Museum Sønderjylland

Museum Sønderjylland

De tentoonstellingsruimten, musea en culturele instellingen van Museum Sønderjylland bieden ervaringen en kennis op het gebied van archeologie, kunst, geschiedenis en natuur.

De vuurtoren van Årø aan het strand
Foto: Haderslev Kommune

Årø - het vogelrijke eilandje

Årø ligt in de Kleine Belt voor de ingang van Haderslev Fjord en is een mooie bestemming om een hele dag op door te brengen.

Sort Sol i Tøndermarsken
Foto: Ulrik Pedersen

Zwarte Zon in Sønderjylland

Vlak voordat de spreeuwen op de grond landen om er te overnachten, vormen de enorme zwermen fascinerende patronen in de lucht, waardoor de zon nagenoeg wordt verduisterd. Vandaar de naam Zwarte Zon (Deens: Sort Sol).

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch