Verder naar inhoud
VR bumpercars i Universe Science Park

Highlights van Sønderjylland

Foto: Universe Science Park

Op vakantie in Sønderjylland hoef je je niet te vervelen! We hebben activiteiten voor groot en klein, en als je lekker wilt ontspannen dan bieden de stranden aan zowel de west- als de oostkust daar genoeg mogelijkheden toe.

Dit is een lijstje van een paar activiteiten en attracties die jij en je familie eigenlijk niet mogen missen tijdens jullie bezoek.

Lijst
Kaart

Universe Science Park

Je krijgt vanzelf een goed humeur als je rondloopt in het park Universe, gelegen bij de stad Nordborg op het eiland Als. Als je kijkt naar het enthousiasme van zowel kinderen als volwassenen bij de verschillende attracties, is het duidelijk dat het park een voltreffer is.

Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

Historisch centrum Dybbøl Banke

Bij Historisch centrum Dybbøl Banke word je meegenomen in een van de spannendste hoofdstukken uit de Deense geschiedenis.

Zuid-Jutse koffietafel
Foto: Destination Sønderjylland

Zuid-Deense koffietafel

De Zuid-Deense koffietafel, op zijn Deens 'Sønderjysk Kaffebord', is een instituut met wortels in de Deense nationale strijd.

Ringrijden is een feest in Sønderjylland

Deze traditie, die teruggaat tot de middeleeuwen, is nog steeds populair in Sønderjylland.

Marsk Camp en Marsk Tower

Marsk Camp biedt unieke ervaringen en een campervakantie bij het uitgestrekte Nationaal Park Waddenzee dat op de UNESCO-lijst met werelderfgoed staat. De 25 m hoge Marsktårnet wentelt zich naar de hemel. Vanaf deze toren kun je in alle richtingen zo ver kijken als het ook reikt.

Bramgæs i Tøndermarsken i frosten
Foto: Ulrik Pedersen

Werelderfgoed Waddenzee

In 2014 is het Deense deel van de Waddenzee opgenomen op de UNESCO-wereldnatuurerfgoed lijst, wat geleid heeft tot toegenomen interesse in dit bijzondere natuurgebied.

Hans Wegner stole i Vandtårnet i Tønder
Foto: Museum Sønderjylland

Museum Sønderjylland

De tien tentoonstellingsruimten, musea en culturele instellingen van Museum Sønderjylland bieden ervaringen en kennis op het gebied van archeologie, kunst, geschiedenis en natuur.

Foto: Wikicommons RokerHRO

Årø - het vogelrijke eilandje

Årø ligt in de Kleine Belt voor de ingang van Haderslev Fjord en is een mooie bestemming om een hele dag op door te brengen.

Zwarte Zon in Sønderjylland

'Zwarte Zon' - op zijn Deens Sort Sol - is een fenomeen, dat te zien is wanneer spreeuwen zich in grote zwermen verzamelen om in de rietvelden te overnachten.

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Dutch