Stoelen van Hans Wegner in de watertoren van Tønder

Museum Sønderjylland

Foto: Museum Sønderjylland

De tentoonstellingsruimten, musea en culturele instellingen van Museum Sønderjylland bieden ervaringen en kennis op het gebied van archeologie, kunst, geschiedenis en natuur.

In Sønderborg Slot krijg je te horen over hertogen, oorlogen en de Deense hereniging.

In Tønder kun je Noord-Europese kunst zien in een fascinerende combinatie met de mooiste kunstnijverheid van de 17e eeuw tot het heden. En probeer er stoelen van de designer Wegner in de watertoren, waar je ook kunt genieten van het uitzicht over de stad Tønder en het landschap Tønder Marsken.

In Aabenraa tref je kunst van kunstenaars uit Sønderjylland of met een connectie met Sønderjylland in het kleinste en gezelligste slot van Sønderjylland.

In Gram kan het hele gezien op jacht naar fossielen van 10 miljoen jaar oud. Bezoek ook onze andere spannende musea en neem deel aan de vele activiteiten van dit jaar. We zien je graag voor ervaringen, activiteiten en kennis in heel Sønderjylland.
 

Wist je dat...

Sønderborg kasteel deel uitmaakt van Sønderborg ‘s Topattracties? Met een Combi-kaartje in de hand, krijg je, eenmaal tijdens het seizoen, toegang tot Universe Science Park, historisch centrum Dybbøl Banke, Sønderborg kasteel en Dybbøl Mølle. Het kaartje kost DKK 419,- voor volwassenen en DKK 289,- voor kinderen tussen 5 en 17 jaar oud. Het kaartje is geldig vanaf de dag dat je het koopt tot 22 oktober 2023, dus je hebt alle tijd om alle vier attracties te bezoeken. Het kaartje wordt online gekocht of bij het toeristen-bureau in Sønderborg en Aabenraa.

Ervaringen voor het hele gezin

Museum Sønderjylland heeft elk jaar meer dan 100 activiteiten in de vorm van lezingen, stadswandelingen, kweldertochten, rondleidingen, enz. In alle vakanties staan kinderen centraal met verschillende activiteiten binnen en buiten. Kijk op msj.dk om te zien welke activiteiten er zijn en waar.

Overzicht van alle de locaties van Museum Sønderjylland

Ouderen in het Kasteel van Sønderborg bij het spel over de Zuid-Jutse Koffietafel (Deens: sønderjysk kaffebord)

Sønderborg Slot

Foto: Museum Sønderjylland

Veel meer Sønderjylland...

Sønderjyske soldater i skyttegraven under 1. Verdenskrig - måske Verdun
De Eerste Wereldoorlog in Sønderjylland
Oversigtsbillede i Frøslevlejren i Sønderjylland
Het kamp Frøslevlejren
Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Historisch centrum Dybbøl Banke
Andholm Batteri - een intacte bunker in Zekeringspositie Noord
Sicherungsstellung Nord
Archieffoto: Zeppelins voor de hangar op de zeppelinbasis in Tønder
Het zeppelin- en garnizoenmuseum
Luftfoto over Vadehavet
Werelderfgoed Waddenzee

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch