Verder naar inhoud
Par på cykel på Aarø
Cyklende familie

Sønderjylland op de fiets

Destination Sønderjylland
Foto:Peter Bjerke&Destination Sønderjylland

Met meer dan 3000 km aan fietsroutes is Sønderjylland een ideale vakantiebestemming voor fietsers. De regio kent vele veilige fietspaden en goed beschreven fietsroutes die het gebied verbinden van noord tot zuid en van oost naar west.

De lokale, regionale en nationale routes voeren je langs enkele van de mooiste en contrastrijkste landschappen van Denemarken. De stuwwal uit de laatste ijstijd deelt het landschap in tweeën en het landschap is aan weerszijden opvallend anders. In het oosten vind je tunneldalen, morenes en doodijslandschappen, terwijl het landschap in het westen vrijwel vlak is en langzaam afloopt naar de Noordzee, slechts onderbroken door enkele heuvelruggen met zacht glooiende heuvels.

Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot

Alle fietsroutes

Foto: Daniel Villadsen

Fietsservice

Sønderjylland is een bijzonder fietsvriendelijk gebied, dat u onder andere zult ervaren bij onze "Bike Friends", waar u zich als fietsgast extra welkom zult voelen. Hier kun je even uitrusten, gebruik maken van het toilet, je waterfles vullen en bij sommige Bike Friends is er ook de mogelijkheid om de accu voor je elektrische fiets op te laden.

Je kunt Bike Friends ook op veel andere plaatsen ontmoeten dan bij overnachtings gelegenheden. Overal in Sønderjylland vind je attracties, winkels, etc. waar je als fietsgast welkom bent. Hier kunt u uw waterfles vullen, het toilet te gebruik en op veel plaatsen is het ook mogelijk om gereedschap te lenen als de fiets een beetje hulp nodig heeft. Dus je kan veilig je gang gaan op de fietsroutes van Sønderjylland - als je hulp nodig hebt, is het nooit ver weg. 

Als de fiets onderweg hulp nodig heeft, vindt u meer dan 60 fietsstations in Sønderjylland, er zijn reparatiestations met verschillende soorten gereedschap. De standaards geven de mogenlijkheid uw fiets op een comfortabele werkhoogte hangen.
 

Lijst
Kaart

Bike Friends in Sønderjylland

In Sønderjylland zijn we erg blij met vakantiegangers op de fiets.

Daarom hebben we Bike Friends ontwikkeld waarbij je als fietsende bezoeker in Sønderjylland gastvrij wordt onthaald met een aantal diensten.

Bikestation in Sønderjylland
Foto: Destination Sønderjylland

Bikestations in Sønderjylland

Voor kleine reparaties die je zelf kunt doen, zijn er op verschillende plekken zogenaamde ‘bikestations’ gemaakt waar je gereedschap vindt en waar je je fiets op comfortabele werkhoogte kunt hangen.

Sønderjylland fra kyst til kyst guidebog
Foto: Destination Sønderjylland

Fietsgidsen

Je kunt fietsgidsen kopen voor de volgende fietsroutes:

  • Sønderjylland van kust tot kust
  • De Flensburg Fjord Route
  • De Deense North Sea Cycle Route
  • De Oostkust Route
  • De 3e etappe van de Tour 2022

Book online...

Mountain stage in Aabenraa
Dreng på mountainbike
5 castles in Sønderjylland in 5 days
Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot
The Southern Fjord Loop
Par cykler blandt danske marker
Luggage and person transfer with AT taxi
Klaprozen bij het Gendarmenpad

Op een mountainbike

Foto: VisitAabenraa

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Information

VisitSønderjylland © 2023
Dutch