Paar fietst op een zandweg op Aarø
Fietsend gezin op een lange, rechte landweg op Kær Halvø

Sønderjylland op de fiets

Foto:James Cripps&James Cripps

Met meer dan 3000 km aan fietsroutes is Sønderjylland een ideale vakantiebestemming voor fietsers. De regio kent vele veilige fietspaden en goed beschreven fietsroutes die het gebied verbinden van noord tot zuid en van oost naar west.

De lokale, regionale en nationale routes voeren je door de mooiste en contrastrijkste landschappen van Denemarken. De stuwwal uit de laatste ijstijd deelt het landschap in tweeën en het landschap is aan weerszijden opvallend anders. In het oosten vind je tunneldalen, morenes en doodijslandschappen, terwijl het landschap in het westen vrijwel vlak is en langzaam afloopt naar de Noordzee, slechts onderbroken door enkele heuvelruggen met zacht glooiende heuvels.

Book online...

Visit 5 castles in Sønderjylland in 5 days
Paar met fietsen op de binnenplaats van het Kasteel van Sønderborg
The Baltic Sea Cycle Route: The Southern Fjord Loop
Par cykler blandt danske marker ved Aabenraa
On your bike in Tøndermarsken
Par cykler i en af de gamle gader i Tønder
On your bike in Tøndermarsken
Par på cykel i Tøndermarsken
Paar met fietsen op de binnenplaats van het Kasteel van Sønderborg

Alle fietsroutes

Foto: Daniel Villadsen

Fietsservice

Sønderjylland is een bijzonder fietsvriendelijk gebied. Dit ervaar je onder andere bij onze ’Bike Friends’ accommodaties, waar je je als fietsgast net een beetje extra welkom zult voelen. 

Je kunt Bike Friends ook op veel andere plaatsen ontmoeten dan bij. Overal in Sønderjylland vind je attracties, winkels, etc. waar je als fietsgast welkom bent. Hier kun je even uitrusten, gebruik maken van het toilet, je bidon vullen en bij sommige Bike Friends is er ook de mogelijkheid om de accu voor je elektrische fiets op te laden. Het is ook mogelijk om gereedschap te lenen als de fiets een beetje hulp nodig heeft. Dus je kunt veilig je gang gaan op de fietsroutes van Sønderjylland - als je hulp nodig hebt, is het nooit ver weg.

Als de fiets onderweg hulp nodig heeft, vind je meer dan 60 Bike Stations in Sønderjylland. Dit zijn reparatiestations met verschillende soorten gereedschap. De standaards geven de mogelijkheid je fiets op een comfortabele werkhoogte hangen.

Lijst
Kaart

Bike Friends in Sønderjylland

In Sønderjylland zijn we erg blij met vakantiegangers op de fiets.

Daarom hebben we Bike Friends ontwikkeld waarbij je als fietsende bezoeker in Sønderjylland gastvrij wordt onthaald met een aantal diensten.

Bike Station in gebruik op Gammelmark Strand Camping
Foto: Michael Fukowski & Sarah Moritz

Bike Stations in Sønderjylland

Voor kleine reparaties die je zelf kunt doen, zijn er op verschillende plekken langs de fietsroutes zogenaamde ‘bike stations’ gemaakt waar je gereedschap vindt en waar je je fiets op comfortabele werkhoogte kunt hangen.

Sønderjylland fra kyst til kyst guidebog
Foto: Destination Sønderjylland

Fietsgidsen

Je kunt fietsgidsen kopen voor de volgende fietsroutes:

  • Sønderjylland van kust tot kust
  • De Flensburg Fjord Route
  • De Deense North Sea Cycle Route (Vestkystruten)
  • De Oostzee Route
  • De 3e etappe van de Tour 2022

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch