Verder naar inhoud
Par på cykel på Aarø
Cyklende familie

Sønderjylland op de fiets

Foto:Peter Bjerke&James Cripps

Met meer dan 3000 km aan fietsroutes is Sønderjylland een ideale vakantiebestemming voor fietsers. De regio kent vele veilige fietspaden en goed beschreven fietsroutes die het gebied verbinden van noord tot zuid en van oost naar west.

De lokale, regionale en nationale routes voeren je door de mooiste en contrastrijkste landschappen van Denemarken. De stuwwal uit de laatste ijstijd deelt het landschap in tweeën en het landschap is aan weerszijden opvallend anders. In het oosten vind je tunneldalen, morenes en doodijslandschappen, terwijl het landschap in het westen vrijwel vlak is en langzaam afloopt naar de Noordzee, slechts onderbroken door enkele heuvelruggen met zacht glooiende heuvels.

Book online...

Mountain sprints in Aabenraa
Dreng på mountainbike
Visit 5 castles in Sønderjylland in 5 days
Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot
The Baltic Sea Cycle Route: The Southern Fjord Loop
Par cykler blandt danske marker
On your bike in Tøndermarsken
Par på cykel i Tøndermarsken
Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot

Alle fietsroutes

Foto: Daniel Villadsen

Fietsservice

Sønderjylland is een bijzonder fietsvriendelijk gebied. Dit ervaar je onder andere bij onze ’Bike Friends’ accommodaties, waar je je als fietsgast net een beetje extra welkom zult voelen. 

Je kunt Bike Friends ook op veel andere plaatsen ontmoeten dan bij. Overal in Sønderjylland vind je attracties, winkels, etc. waar je als fietsgast welkom bent. Hier kun je even uitrusten, gebruik maken van het toilet, je bidon vullen en bij sommige Bike Friends is er ook de mogelijkheid om de accu voor je elektrische fiets op te laden. Het is ook mogelijk om gereedschap te lenen als de fiets een beetje hulp nodig heeft. Dus je kunt veilig je gang gaan op de fietsroutes van Sønderjylland - als je hulp nodig hebt, is het nooit ver weg.

Als de fiets onderweg hulp nodig heeft, vind je meer dan 60 Bike Stations in Sønderjylland. Dit zijn reparatiestations met verschillende soorten gereedschap. De standaards geven de mogelijkheid je fiets op een comfortabele werkhoogte hangen.

Lijst
Kaart

Bike Friends in Sønderjylland

In Sønderjylland zijn we erg blij met vakantiegangers op de fiets.

Daarom hebben we Bike Friends ontwikkeld waarbij je als fietsende bezoeker in Sønderjylland gastvrij wordt onthaald met een aantal diensten.

Bike Station i brug på Gammelmark Strand Camping
Foto: Michael Fukowski & Sarah Moritz

Bike Stations in Sønderjylland

Voor kleine reparaties die je zelf kunt doen, zijn er op verschillende plekken langs de fietsroutes zogenaamde ‘bike stations’ gemaakt waar je gereedschap vindt en waar je je fiets op comfortabele werkhoogte kunt hangen.

Sønderjylland fra kyst til kyst guidebog
Foto: Destination Sønderjylland

Fietsgidsen

Je kunt fietsgidsen kopen voor de volgende fietsroutes:

  • Sønderjylland van kust tot kust
  • De Flensburg Fjord Route
  • De Deense North Sea Cycle Route (Vestkystruten)
  • De Oostzee Route
  • De 3e etappe van de Tour 2022

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2023
Dutch