Verder naar inhoud

Fietsroutes in Sønderjylland

Foto: Niclas Jessen

Vijf Zuid-Jutse fietsroutes die je niet mag missen!

Lijst
Kaart

Fietsen op de Oostzeeroute

De mooie Oostzeeroute (Baltic Sea Route) langs de kust combineert de mooiste natuur- en cultuurervaringen van Zuid-Jutland.

Cyklister ved Slotsmøllen ved Brundlund Slot
Foto: Destination Sønderjylland

Flensburg Fjord Route

De Flensburg Fjord Route is een mooie fietsroute in de natuur, dwars door het oostelijke grensgebied. De route loopt door enkele grotere steden zoals Aabenraa, Sønderborg en Flensburg.

Par cykler ved lystbådehavn
Foto: Destination Sønderjylland

Regional cykelrute 37 - Tour de France ruten

Kør i Tour-feltets hjulspor og oplev på egen hånd 3. etape af Tour de France 2022, der blev kørt mellem Vejle og Sønderborg den 3. juli 2022.

Lees meer
Cyklister på Vestkystruten
Foto: Ulrik Pedersen

Vestkystruten

Met de Noordzee als richtsnoer loopt de fietsroute Vestkystruten ongehinderd en af en toe met vrijwel constante tegenwind door eeuwenoude natuur- en cultuurlandschappen. Een frisse zeelucht, ruimte om na te denken en mooie zonsondergangen gegarandeerd.

Fietsen op de Hærvejen
Foto: Destination Sønderjylland

Hærvejen (De Heerweg)

Hærvejen (de Heerweg) is al meer dan 1000 jaar een belangrijke verkeersader. Legers, ossendrijvers en pelgrims hebben zich over deze weg door Jutland begeven. Deze fietsroute is aangelegd zodat hij zo veel mogelijk over kleinere wegen loopt. Hier ontdek je middeleeuwse kerkjes, runenstenen van de Vikingen, prehistorische grafheuvels en indrukwekkende natuur.

De meeste wegen zijn geasfalteerd, maar er zijn ook veel kleinere paden met grind door bossen en velden. De route strekt zich uit van Frederikshavn in het noorden tot de grens in het zuiden.

Lees meer
Cycling in Sønderjylland
Foto: Niclas Jessen

Grænseruten

De Grænseruten is een thematische fietsroute die verhalen vertelt en de geschiedenis van de Deens-Duitse grens.

De 130 km lange fietsroute van de Waddenzee naar de Flensburger Fjord kruist de grens op 13 plekken. Op de idyllische wegen langs de Grænseruten ervaar je de uitgestrektheid van de kwelders, zandverstuivingen en heide, verschillende bosgebieden en het Kruså Tunneldal uit de ijstijd.

Lees meer

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Dutch