Pärchen fährt Fahrrad am Yachthafen von Kalvø

Regionale fietsroute 37 - Tour route

Foto: James Cripps

Rij in het spoor van de Tour caravaan en beleef zelf de 3. etappe van de Tour de France 2022, die op 3 juli 2022 werd gereden tussen Vejle en Sønderborg.

Toen de Tour de France renners door het oosten van Sønderjylland suisden op 3 juli 2022, hadden ze niet veel tijd om alt het mooie te beleven dat ze voorbij reden. Gelukkig hoeft jouw fietstocht niet zo snel te gaan, zodat je genoeg mogelijkheden hebt om alle attracties en natuurbevenissen onderweg te ervaren.

Een ander ding dat (zeker) je fietstocht onderscheidt van de professionele is, dat je geen politie-escorte en afgesloten wegen tot je beschikking hebt. Daarom zijn er sommige gedeeltes, die de wielrenners reden, die minder geschikt zijn voor recreatieve fietsers. Enkele delen van de route zijn daarom omlegd van de officiële route.

Regionale route 37 is bewegwijzerd in de richting van Vejle - Sønderborg. Dezelfde richting als de wielrenners de route op 3 juli 2022 redem. Als je de route richting het noorden fietst vanuit Sønderborg - Vejle moet je er op letten dat er geen bordjes zijn in jouw rijrichting. Daarom raden we je aan een kaart of gids mee te nemen.

Fiets-lussen

Heb je niet de moed om de hele derde etappe te rijden, dan heb je nog steeds de mogelijkheid om wat van het gesuis van de zomer van 2022 te merken, toen de Tour de France Sønderjylland bezocht. We hebben namelijk 10 fiets-lussen ontwikkeld, die alle een deel van de derde etappe beslaan, maar niet langer zijn dan dat je ze in een paar uurtjes kan doen. De routes zijn tussen 29 en 35 km lang dus er is genoeg tijd om ook wat van de bezienswaardigheden onderweg te bezoeken.

Regional cykelrute 37 skilt
Foto: Destination Sønderjylland
Målstreg i Sønderborg for 3. etape Tour de France 2022
Foto: Destination Sønderjylland

Veel meer fietsen in Sønderjylland...

Regionale fietsroute 37 is de nieuwste bewegwijzerde fietsroute in Sønderjylland, maar het is zeker niet de enige!

Kriskras door Sønderjylland vind je zowel lange als korte fietsroutes die variëren in zowel lengte als omringend landschap.

Paar met fietsen op de binnenplaats van het Kasteel van Sønderborg
Sønderjylland op de fiets
Fietsers bij Slotsmøllen bij Kasteel Brundlund
Flensburg Fjord Route
Kvinde med cykel kigger på Okseøerne i Flensborg Fjord
Fietsen op de Oostzeeroute N8
Fietsers op de Westkustroute
Vestkystruten

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch