Marsk Tower på Marsk Camp

Marsk Camp · Marsk Tower · Restaurant Marsk

Foto: Sarahinthegreen

Marsk Camp biedt unieke smaak- en natuurervaringen in het prachtige Nationaal Park Waddenzee, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanaf de 25 meter hoge Marsk Tower, die zich naar de hemel slingert, kun je in alle richtingen kijken zover het oog reikt. 

Naast de 25 meter hoge Marsk Tower is er op het 12 hectare grote gebied rond het nieuwe monument van Sønderjylland en camperplaats ingericht met luxe glampingtenten en autocamper-plaatsen. Marsk Camp biedt plaats aan maar liefst 126 campers. Daarnaast vind je er Restaurant Marsk, waar je zowel tijdens de lunch als diner kunt kiezen uit spannende gerechten met lokale ingrediënten. Er is ook een ijshuis, een grote natuurspeeltuin en een prachtige 18 holes midgetgolfbaan.

Book online...

Ticket to Marsk Tower
Marsk Tower på Marsk Camp
Camper van pitches en glamping tents
Marsk Camp autocamperplads ved søen

Marsk Tower

De 25 meter hoge uitkijktoren is ontworpen door de wereldberoemde architecten van Bjarke Ingels Group (BIG). De unieke constructie van de toren is gebaseerd op de natuur en het menselijk DNA. Hij steekt in totaal 36 meter boven de zeespiegel uit, waardoor de spiraalvormige toren van lange afstand is te zien.

Met een unieke locatie in Hjemsted bij het stadje Skærbæk,heb je vanaf de Marsk Tower uitzicht op het drasland en het Nationaal Park Waddenzee, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het gebied staat bekend om zijn unieke natuur en spectaculaire dierenleven. Bij goed weer kun je vanaf het grote uitkijkplatform helemaal naar Esbjerg, Sylt en Rømø kijken.

Marsk Tower på Marsk Camp
© Marsk Tower (2021) - Bjarke Ingels Group (BIG)Foto: Destination Sønderjylland
Marsk Tower på Marsk Camp
© Marsk Tower (2021) - Bjarke Ingels Group (BIG)Foto: Marsk Camp

Wat kunnen we je aanbieden?

Het hoofdgebouw met receptie, restaurant en ijshuis maakt deel uit van het oorspronkelijke Hjemsted Oldtidspark, een oudheidspark, met openlucht museum. De gebouwen zijn modern ingericht met respect voor architectuur en oorsprong. Ze stralen rustiek uit, en er zijn natuurlijke materialen gebruikt die een directe verbinding hebben met het drasland van het Waddengebeid.

Bij de receptie kun je ontspannen in de daarvoor bestemde lounge, en kun je lokale specialiteiten, kunst en keramiek kopen. Vanaf hier is er toegang tot Restaurant Marsk en het ijshuis, evenals directe doorgang naar het onderliggende terras met kruidentuin, speeltuin, en midgetgolfbaan.

Middag på Restaurant Marsk ved Marsk Camp
Foto: Marsk Camp
Gedekte tafel bij Restaurant Marsk bij Marsk Camp
Foto: Marsk Camp

Restaurant Marsk

Onze grote passie ligt in het creëren van smaakbelevenissen voor iedereen, en waar creativiteit en goed vakmanschap een belangrijke rol spelen bij het verkrijgen van het beste uit de ingrediënten van het seizoen. We werken actief om de verse ingrediënten ten volle te benutten en voedselverspilling te minimaliseren.

De menus zijn geïnspireerd op de Scandinavische keuken, met een vleugje Franse technieken. In Restaurant Marsk wordt het eten met liefde geserveerd, in de gezelligste omgeving.

Het is ook mogelijk om het geheel af te huren voor privéfeesten met ruimte voor ca. 70 gasten. Vanuit het restaurant heb je prachtig uitzicht op de Marsk Tower en het landschap eromheen.

Campers bij Marsk Camp
Foto: Marsk Camp
Glampingtelt på Marsk Camp med solnedgang i baggrunden
Foto: Marsk Camp

Marsk Glamping

Beleef een ervaring dicht bij de natuur, in onze luxe glamping tenten, die comfortabel en gezellig zijn ingericht met meubels, boxmatras, dekbedden, kussens en dekens, koelkast en servies. Iedere tent heeft zijn eigen terras met barbecue en tuinmeubelen.

Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven. Ga een versnelling terug. Ontspan en ervaar al het beste dat de natuur te bieden heeft.

Wanneer je kiest voor glamping bij Marsk Camp, krijg je meer dan alleen een luxe tent met toegang tot je eigen toilet en douche. Hier kun je je ook verheugen op unieke natuurbelevenissen in het polderlandschap  en aan de Waddenzee.

Wij verheugen ons op jouw bezoek

Veel meer Sønderjylland...

Cyklister ved fugleudkigspost på Årø
Highlights van Sønderjylland
Lagkage og kaffe til Sønderjysk Kagefestival i Tønder
Het unieke Sønderjylland
Får på diget i Tøndermarsken
Welsmakende Waddenzee
Tijd voor onthaasten, gezelligheid en muziek op het Tønder Festival
In Sønderjylland gebeurt het
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch