Tour de France feltet nærmer sig målstregen

De Tour de France in Sønderjylland

Foto: A.S.O - Pauline Ballet

Op 3 juli 2022 doet de Tour de France Sønderjylland aan – kom je ook?

Het belooft een groot volksfeest te worden wanneer de Tour de France in 2022 van start gaat en de drie eerste etappes op Deense bodem plaatsvinden. 

Het is een historische gebeurtenis wanneer de grootste en meest prestigieuze wielerronde ter wereld op 3 juli door Sønderjylland raast met Sønderborg als eindstreep, waar de mooie omgeving van de stad het decor vormt van een feestelijke afsluiting van een ongeëvenaard Deens fietsavontuur.

Na de openingsetappe, de Grand Départ Copenhague, een individuele tijdrit door het centrum van Kopenhagen, voert de tweede etappe van Roskilde over de Grote Beltbrug naar Nyborg, voordat de tourkaravaan op de derde dag Sønderjylland bereikt. De derde en laatste Deense etappe start in de heuvels rond Vejle, komt langs Kolding en snelt dan omlaag door het landschap van Sønderjylland.

Sønderborg som målby - udsnit fra video

Video

De 182 km lange route van Vejle naar Sønderborg is een klassieke sprintetappe, en nog een mooie ook. De 22 teams van de Tour, met in totaal 176 renners, komen namelijk langs UNESCO-werelderfgoed in de vorm van Jelling en Christiansfeld, voordat ze langs Dybbøl Banke komen met de iconische molen - Dybbøl Mølle. Hier wordt uiteraard aandacht besteed aan de gevechten die plaatsvonden tijdens de Duits-Deense oorlogen van 1848-1849 en 1864, voordat het spektakel van de Tour de France het finishgebied binnenvalt en Sønderborg verandert in een feestelijke chaos van publiek en media.

Een paar Deense renners zullen ongetwijfeld hun best doen om mee te komen in een ontsnapping om het thuispubliek trots te maken, maar of het nu eindigt met een Deense etappezege of niet, het evenement op zich is al een enorme overwinning voor de Deense wielersport, voor Denemarken en vooral voor Sønderjylland dat dus de show steelt bij het hoogtepunt van de drie dagen Tour de Danmark.

Zet het nu al in je agenda, zodat je de Tour de France in Sønderjylland niet mist op zondag 3 juli 2022. Je kunt zelf overal langs de route gaan staan en in het finish-gebied. Daarnaast worden hotspots ingericht met grote schermen, eetkraampjes, activiteiten en een enorme feeststemming.

Regional cykelrute 37 skilt

Regional Cykelrute 37

Foto: Destination Sønderjylland

Sønderjylland – een mekka voor fietstoeristen

Of je nou naar Sønderjylland komt in verband met de Tour de France of op een ander moment, het is altijd een goed idee om je fiets mee te nemen - of om op de fiets te komen!

In Sønderjylland vind je fietsroutes die van noord naar zuid lopen of kriskras door de regio. Er zijn korte rondritten die je in één dag kunt doen en langere routes waarbij je een of meer nachtjes moet overnachten onderweg.

Voor hulp onderweg kun je terecht bij de dichtstbijzijnde Bike Friend of Bike Station. Die zijn nooit ver weg en als je liever niet met je bagage zeult, kun je daar ook hulp bij krijgen.

Veel meer Sønderjylland...

Paar fietst op een zandweg op Aarø
Samen actief
Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Voel de geschiedenis
Sort Sol i Tøndermarsken
Op ontdekking in de natuur
Sønderjysk Kaffebord på Havnbjerg Mølle
Proef de smaak van Sønderjylland

De campagne is gemaakt met steun van Danmarks Erhvervsfremmebestyrrelse

Dansk Erhvervsfremmestyrelse

 

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch