Kinderen spelen in het testlab van Universe Science Park

Universe Science Park

Foto: Universe Science Park

Je krijgt vanzelf een goed humeur als je rondloopt in het park Universe, gelegen bij de stad Nordborg op het eiland Als. Als je kijkt naar het enthousiasme van zowel kinderen als volwassenen bij de verschillende attracties, is het duidelijk dat het park een voltreffer is.

Universe Science Park wil kinderen en jongeren enthousiast maken voor natuurwetenschappen, technologie en ondernemerschap. Het is park staat daarom vol met allerlei fantastische ervaringen en attracties. Je kunt proberen om een auto op te tillen, je eigen waterraket maken, op ontdekkingstocht gaan in de virtuele wereld of een van onze andere toffe activiteiten proberen.

Ervaar opwinding en plezier met het hele gezin in het grootste avonturenpark van Sønderjylland. Leer meer over wetenschap en technologie en speel je een weg in een fascinerende wereld. We beloven dat je veel aha-belevenis en de kriebels in je buik zult hebben.

In Universe kun je jezelf in 2024 uitdagen met wind van orkaankracht in "Beat the Storm", een virtueel universum verkennen waar je kunt paragliden of je eigen achtbaan ontwerpen. Of je kunt snel wegrijden op een segway, je hoogtevrees testen in de Sky Trail, of gewoon genieten van de rust in een van de prachtige tuinen. Er wachten veel leuke en educatieve activiteiten op je, klaar om veel gedenkwaardige ervaringen te creëren, die je mee naar huis kunt nemen.

Green Attraction logo
Horesta

Green Attraction

Universe Science Park is de eerste attractie in Sønderjylland die is gecertificeerd met het nieuwe Green Attraction mileu-kenmerk. Het kenmerk richt zich op attracties met een focus op duurzaamheid en maakt het voor gasten makkelijker om duurzame attracties te kiezen. Universe heeft zijn focus op het verminderen van zijn negatieve voetafdruk vergroot, en heeft duurzame oplossingen in het park geïmplementeerd, zoals afvalsortering en het gebruik van herbruikbare bekers. Het park voldoet aan criteria op het gebied van water, energie en voedingswaren, en heeft een Green Attraction coördinator ingehuurd om te werken aan duurzame ontwikkeling en de groene initiatieven uit te voeren.

Far og søn dyster i Beat the Storm i Universe Science Park mens mor og datter hepper
Foto: Universe Science Park
Mor og datter tester Beat the Storm i Universe Science Park
Foto: Universe Science Park

Wist je dat...

Universe Science Park deel uitmaakt van Sønderborg ‘s Topattracties? Met een Combi-kaartje in de hand, krijg je, eenmaal tijdens het seizoen, toegang tot Universe Science Park, historisch centrum Dybbøl Banke, Sønderborg kasteel en Dybbøl Mølle en het steenbakkerijmuseum Cathrinesminde Teglværk. Het kaartje kost DKK 449,- voor volwassenen en DKK 289,- voor kinderen tussen 5 en 15 jaar oud. Het kaartje is geldig vanaf de dag dat je het koopt tot 20 oktober 2024, dus je hebt alle tijd om alle vijf attracties te bezoeken. Het kaartje wordt online gekocht of bij het toeristen-bureau in Sønderborg.

Virtual reality

In het gedeelte met virtual reality vind je leuke ervaringen voor het hele gezin. Probeer bijvoorbeeld de eerste ParadropVR ter wereld.

Maak een geweldige vlucht over het heuvelachtige landschap, waarbij je door aan de koorden te trekken de paraglider omhoog en omlaag kunt bewegen. De ervaring is zo realistisch dat het echt lijkt alsof je door de lucht zweeft.

Met de VR Coaster kun je een VR-achtbaan maken precies zoals jij wilt. Je tekent de baan namelijk zelf met je vinger. Zo bepaal je precies hoe lang en hoe heftig hij moet zijn. De hele rit kun je met je gezin maken, er is plek voor vier personen in totaal.

Familie dyster i VR raceroom i Universe Science Park
Foto: Universe Science Park
VR bumper coaster i Universe Science Park
Foto: Universe Science Park

Overige activiteiten

Je kunt ook testen hoe goed je bent in een aantal eigenschappen zoals geheugen en motoriek. Wat dat laatste betreft is vooral de segwaybaan populair.

In Universe kun je veel leren over het technische universum. Je leert er aan de hand van leuke experimenten spelenderwijs meer over de natuurwetenschappen. Je kunt ook zelf dingen bouwen.

Hoewel de snelheid hoog ligt bij de meeste activiteiten van het park, zijn er ook rustigere afdelingen. Zo is Universe een geweldige plek voor een uitstapje met kinderen en volwassenen.

Veel meer Sønderjylland...

Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland
Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Historisch centrum Dybbøl Banke
Kvinde på svævebane i High Park Sønderjylland
High Park Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch