Verder naar inhoud

Universe Science Park

Foto: Universe Science Park

Je krijgt vanzelf een goed humeur als je rondloopt in het park Universe, gelegen bij de stad Nordborg op het eiland Als. Als je kijkt naar het enthousiasme van zowel kinderen als volwassenen bij de verschillende attracties, is het duidelijk dat het park een voltreffer is.

Universe Science Park wil kinderen en jongeren enthousiast maken voor natuurwetenschappen, technologie en ondernemerschap. Het is park staat daarom vol met allerlei fantastische ervaringen en attracties. Je kunt proberen om een auto op te tillen, je eigen waterraket maken, op ontdekkingstocht gaan in de virtuele wereld of een van onze andere toffe activiteiten proberen.

Nieuw in 2022

In 2022 biedt Universe een extra verdieping op het klimparcours Sky Trail, zodat je jezelf en je hoogtevrees nog verder kunt uitdagen met onder andere een kabelbaan vanaf 15 meter hoogte. Je kunt ook de elementen trotseren in Beat the Storm, waar je je krachten kunt meten met een echte orkaansimulator. Probeer tegen de wind in te gaan bij orkaankracht met windsnelheden tot 123 km/u. Je kunt deze uitdaging aangaan bij verschillende windkrachten. Beat the Storm vind je in het nieuwe gedeelte Air Zone waar je meer kunt leren over de wind om je nieuwsgierigheid te stillen naar de grote krachten van de natuur.

Wist je dat...

Universe Science Park deel uitmaakt van Sønderborg ‘s Topattracties? Met een Combi-kaartje in de hand, krijg je, eenmaal tijdens het seizoen, toegang tot Universe Science Park, historisch centrum Dybbøl Banke, Sønderborg kasteel, Dybbøl Mølle, en Cathrinesminde Tegelwerk museum. Het kaartje kost DKK 379 voor volwassenen en DKK 269 voor kinderen tussen 5 en 17 jaar oud. Het kaartje is geldig vanaf de dag dat je het koopt tot 23 oktober 2022, dus je hebt alle tijd om alle vijf attracties te bezoeken. Het kaartje wordt online gekocht of bij het toeristen-bureau in Sønderborg en Aabenraa.

Universe met verblijf

In samenwerking met een aantal overnachtingslocaties in Sønderjylland heeft Universe Science Park vakantiepakketten samengesteld met 1 tot 7 overnachtingen. Als overnachtingsvorm kun je kiezen uit een hotel, appartement, blokhut of camping, zo is er voor vrijwel elk gezin iets passends te vinden.

Bij alle pakketten zijn toegangskaarten voor Universe Science Park inbegrepen.

Je vindt de pakketten hier

 

VR bumpercars i Universe Science Park
Foto: Universe Science Park

Virtual reality

In het gedeelte met virtual reality vind je leuke ervaringen voor het hele gezin. Probeer bijvoorbeeld de eerste ParadropVR ter wereld.

Maak een geweldige vlucht over het heuvelachtige landschap, waarbij je door aan de koorden te trekken de paraglider omhoog en omlaag kunt bewegen. De ervaring is zo realistisch dat het echt lijkt alsof je door de lucht zweeft.

Met de VR Coaster kun je een VR-achtbaan maken precies zoals jij wilt. Je tekent de baan namelijk zelf met je vinger. Zo bepaal je precies hoe lang en hoe heftig hij moet zijn. De hele rit kun je met je gezin maken, er is plek voor vier personen in totaal.

 

Overige activiteiten

Je kunt ook testen hoe goed je bent in een aantal eigenschappen zoals geheugen en motoriek. Wat dat laatste betreft is vooral de segwaybaan populair.

In Universe kun je veel leren over het technische universum. Je leert er aan de hand van leuke experimenten spelenderwijs meer over de natuurwetenschappen. Je kunt ook zelf dingen bouwen.

Hoewel de snelheid hoog ligt bij de meeste activiteiten van het park, zijn er ook rustigere afdelingen. Zo is Universe een geweldige plek voor een uitstapje met kinderen en volwassenen.

Veel meer Sønderjylland...

Natuurcentrum Tønnisgaard
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Kamp Frøslevlejren
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland
Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Historisch centrum Dybbøl Banke
High Park Sønderjylland
High Park Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Dutch