Fietsen in Sønderjylland
Fietsen op de Hærvejen
Fiets Prijs Fiets en Wandelbeurs

Sønderjylland op de fiets

Met meer dan 3000 km aan fietsroutes is Sønderjylland een ideale vakantiebestemming voor fietsers. De regio kent vele veilige fietspaden en goed beschreven fietsroutes die het gebied verbinden van noord tot zuid en van oost naar west.

Klik op de link voor een overzicht van onze complete fietspakketten.

Sønderjylland er et særligt cykelvenligt område, hvilket du blandt andet vil opleve ved vores "Bike Friends, hvor du, som cykelgæst, vil føle dig ekstra velkommen. Her kan du tage et hvil, benytte toilettet, fylde din vanddunk og ved nogle Bike Friends er der også mulighed for at oplade batteriet til din elcykel.

De lokale, regionale en nationale routes voeren je langs enkele van de mooiste en contrastrijkste landschappen van Denemarken. De stuwwal uit de laatste ijstijd deelt het landschap in tweeën en het landschap is aan weerszijden opvallend anders. In het oosten vind je tunneldalen, morenes en doodijslandschappen, terwijl het landschap in het westen vrijwel vlak is en langzaam afloopt naar de Noordzee, slechts onderbroken door enkele heuvelruggen met zacht glooiende heuvels.

Sønderjylland is een bijzonder fietsvriendelijk gebied, wat je onder andere zult ervaren bij onze 'Bike Friends', waar je je als fietsende gast extra welkom zult voelen. Je kunt er even uitrusten, het toilet gebruiken en je bidon vullen. Bij sommige Bike Friends is het ook mogelijk om de accu van je elektrische fiets op te laden.