Fietsen in Sønderjylland

Bestel hier je volgende fietsvakantie!

Fietsen op de Hærvejen
Foto: Destination Sønderjylland

Sønderjylland op de fiets

Met meer dan 3000 km aan fietsroutes is Sønderjylland een ideale vakantiebestemming voor fietsers. De regio kent vele veilige fietspaden en goed beschreven fietsroutes die het gebied verbinden van noord tot zuid en van oost naar west.

Klik op de link voor een overzicht van onze complete fietspakketten.

Fietsen op de Oostzeeroute

De mooie Oostzeeroute langs de kust combineert enkele van de mooiste ervaringen van Zuid-Jutland.

Fietsroutes in Sønderjylland

Vier Zuid-Jutse fietsroutes die je niet mag missen!

Bikestations in Sønderjylland

Moet je fiets worden gemaakt terwijl je een tocht door Sønderjylland maakt?

De lokale, regionale en nationale routes voeren je langs enkele van de mooiste en contrastrijkste landschappen van Denemarken. De stuwwal uit de laatste ijstijd deelt het landschap in tweeën en het landschap is aan weerszijden opvallend anders. In het oosten vind je tunneldalen, morenes en doodijslandschappen, terwijl het landschap in het westen vrijwel vlak is en langzaam afloopt naar de Noordzee, slechts onderbroken door enkele heuvelruggen met zacht glooiende heuvels.

Sønderjylland is een bijzonder fietsvriendelijk gebied, wat je onder andere zult ervaren bij onze 'Bike Friends', waar je je als fietsende gast extra welkom zult voelen. Je kunt er even uitrusten, het toilet gebruiken en je bidon vullen. Bij sommige Bike Friends is het ook mogelijk om de accu van je elektrische fiets op te laden.

Sønderjylland op de mountainbike

Sønderjylland is een walhalla voor mountainbikers en heeft een groot aantal paden en routes met voor elk wat wils en in verschillende moeilijkheidsgraden.

WK Mountainbike komt naar Sønderjylland

In 2022 wordt het WK mountainbike in de categorie marathon verreden in en rond Haderslev.