Eet oesters en help de Waddenzee

Ontmoet sterrenkoks en leer hoe je in minder dan 15 minuten zelf je oesters kunt klaarmaken op het Danmarks Østersfestival. Het Oyster Festival 2023 gaat helaas niet door.

Oesters zijn gezond en zeer eiwitrijk en passen in een evenwichtig dieet. Tegelijkertijd hebben oesters een minimale invloed op het klimaat. In het UNESCO-werelderfgoed van de Waddenzee kun je gratis en voor niks oesters plukken. En juist oesters uit de Waddenzee gooien hoge ogen bij Italiaanse sterrenkoks en foodies.

Op het Danmarks Østersfestival kun je van professionele oesteropeners leren hoe je oesters openmaakt, en kun je zien hoe de koks strijden om Denemarken te mogen vertegenwoordigen op internationale wedstrijden in oesters openen.

Je kunt ook ideeën voor de bereiding krijgen als je ze niet graag rauw eet. Enkele van de beste koks van Europa komen namelijk bij elkaar om deel te nemen aan het festival, waar ze strijden om de titel als Oesterkok van het jaar in de hartige en zoete keuken, en als onderdeel van smørrebrød. Voor een bescheiden bedrag kun je van dezelfde gerechten proeven als die de juryleden geserveerd krijgen.

De Waddenzee heeft tot wel 72.000 ton oesters die er eigenlijk niet thuis horen. Je bewijst de natuur dus een dienst door er zoveel mogelijk oesters te eten.

Het festival biedt uiteraard zijn eigen champagne en een workshop waar je de wetenschappelijke verklaring kunt krijgen voor het verband tussen oesters en champagne. Proef ook enkele van de vele lokale producten die op het festival vertegenwoordigd zijn, zoals kruisbessensap en Vadehavsgin, gin uit het waddengebied.

Veel meer Sønderjylland...

Luftfoto over Vadehavet
Werelderfgoed Waddenzee
Får på diget i Tøndermarsken
Welsmakende Waddenzee
Marsk Tower på Marsk Camp
Marsk Camp · Marsk Tower · Restaurant Marsk
Sort Sol i Tøndermarsken
Zwarte Zon in Sønderjylland
Pige i regnjakke spiser frisk østers i Vadehavet
Heel veel oesters
Familie vandrer på Marskstien med klapvogn
Marskstien

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch