Verder naar inhoud
Forår i Graasten Slotshave

Lente in Sønderjylland

Foto: Kim Toft Jørgensen

Bij een bezoek aan Sønderjylland in de lente is er van alles te doen voor groot en klein, zowel binnen als buiten. De natuur in Sønderjylland is erg mooi wanneer de bloemen en al het groen tevoorschijn beginnen te komen.

De lente staat ook in het teken van allerlei feestdagen in de periode van Pasen tot Pinksteren en voor veel mensen staat deze periode dan ook gelijk aan een aantal vrije dagen met voldoende tijd om naar buiten te gaan en iets te beleven van wat wij te bieden hebben. Wanneer de dagen langer en lichter worden, krijgen we ook zin om weer de natuur in te gaan: te voet of op de fiets, alleen of samen met familie en vrienden.

We hebben ons aanbod onderverdeeld in vier thema's: dagtochten, minivakanties, fietsvakanties en wandelvakanties. Onder elk thema vind je suggesties voor accommodaties, activiteiten en kant-en-klare pakketreizen om te boeken op booksonderjylland.dk. Maar je kunt ook veel inspiratie opdoen voor andere ervaringen, er is dus genoeg om uit te kiezen.
 

Highlights

Sønderjylland heeft erg veel te bieden en daarom is het moeilijk om slechts een paar hoogtepunten te kiezen. Maar we hebben het je iets gemakkelijker gemaakt door hoogtepunten te vinden waarbij je meerdere bezienswaardigheden kunt bezoeken met één kaartje of op één plek.

Het combinatieticket van Sønderborgs Sterattracties geeft je toegang tot een bezoek aan alle aangesloten attracties. Bezoek Universe Science Park, Sønderborg Slot, Historiecenter Dybbøl Banke, Dybbøl Mølle en Cathrinesminde Teglværksmuseum. Deze bezienswaardigheden zijn alle vijf een bezoekje waard, of je nu met of zonder kinderen reist.

Bij Marsk Camp kun je zowel overnachten als activiteiten vinden op één plek. Naast de geweldige Marsk Tower van 25 m hoog, is er bij Marsk Camp ook een fantastische minigolfbaan. En het geeft niet als je honger krijgt, want je vindt er een restaurant, café en ijskraam.

Het Sønderjysk Kaffebord, een tafel vol gebak, is een begrip in Sønderjylland en is op verschillende plekken in de regio te beleven. We raden aan om niet te lang te wachten met het kopen van een kaartje, want het is vaak snel uitverkocht.
 

Overnachten en minivakanties

Met alle ervaringen en bezienswaardigheden die we in Sønderjylland hebben, heb je al snel behoefte aan een overnachting of twee. Kijk hieronder eens bij de soorten overnachtingen die het meest gevraagd worden, of bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Sønderjylland.

Of wat dacht je van onze kant-en-klare minivakanties? Bij alle verblijven zijn overnachtingen en één of meerdere ervaringen inbegrepen. Als je op zoek bent naar iets anders dan de verblijven die we op deze pagina hebben verzameld, kun je op booksonderjylland.dk een compleet overzicht krijgen van onze weekend- en miniverblijven.

 

Wandelvakantie

Een wandeltocht in Sønderjylland is niet alleen een mooie natuurervaring, maar ook een historische, want overal in de regio volg je de voetsporen van de geschiedenis. Maak bijvoorbeeld een wandeling door Sønderborg en bekijk de vele jugendstilgebouwen. Of wat dacht je van de wandeltocht Camino Haderslev Næs, waar je op veel plekken over de kleine kerkpaden loopt die eeuwenlang de burgers naar de kerk brachten.

Als je het aandurft om meerdere dagen te lopen, moet je eens kijken naar de wandelverblijven langs het Gendarmenpad (Gendarmstien) of het Marskstien-pad. Hier vind je alles op één plek: overnachting, maaltijden en bagagevervoer. Je hoeft dus alleen maar van de tocht te genieten.
 

Fietsvakantie

Er is geen beter moment om op fietsvakantie te gaan in Sønderjylland dan 2022, waarin we routes en paden uitzetten voor zowel de Tour de France als het WK Mountainbike Marathon. Geen zorgen als je geen zin hebt in de afstanden voor professionals, we hebben ook heel veel paden die geschikt zijn voor jou.

We hebben het je zelfs erg gemakkelijk gemaakt om een fietsvakantie in Sønderjylland te boeken. Accommodaties verspreid over de regio hebben verschillende verblijven samengesteld met 2-5 overnachtingen, waarbij je bagage wordt vervoerd en je elke nacht in een goed bed slaapt met een ontbijt voordat je weer verder fietst.

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Information

VisitSønderjylland © 2023
Dutch