Verder naar inhoud
Marsk Tower på Marsk Camp

Marsk Camp en Marsk Tower

Foto: Marsk Camp

Marsk Camp biedt unieke ervaringen en een campervakantie bij het uitgestrekte Nationaal Park Waddenzee dat op de UNESCO-lijst met werelderfgoed staat. De 25 m hoge Marsk Tower wentelt zich naar de hemel. Vanaf deze toren kun je in alle richtingen zo ver kijken als het ook reikt.

Het terrein rond dit nieuwe herkenningspunt van Sønderjylland is 12 hectare groot en bestaat naast de 25 m hoge uitkijktoren uit de camperplaats Marsk Camp die plaats biedt aan maar liefst 125 campers. Bovendien zijn er een restaurant, café, ijssalon, speeltuin en minigolfbaan die geschikt is voor toernooien.

Book online...

Ticket to Marsk Tower
Marsk Tower på Marsk Camp
Camper van pitches en glamping tents
Marsk Camp autocamperplads
Marsk Tower på Marsk Camp

Foto:Destination Sønderjylland

Marsk Tower

De Marsk Tower, de 25 meter hoge uitkijktoren die in het voorjaar van 2021 het nieuwe herkenningsteken wordt voor de kwelder in Sønderjylland, is ontworpen door de wereldberoemde architecten van de Bjarke Ingels Group (BIG). De unieke constructie van de toren heeft de natuur en het menselijk DNA als uitgangspunt. Met een hoogte van 36 meter boven zeeniveau is de spiraalvormige toren een attractie die van kilometers afstand te zien zal zijn.

Met een unieke locatie in Hjemsted bij Skærbæk krijg je vanaf de Marsk Tower toegang tot unieke natuurervaringen vanaf de eerste rang. Je hebt uitzicht over de kwelders en het Nationaal Park Waddenzee, dat op de lijst met UNESCO-werelderfgoed staat en dat bekendstaat om zijn unieke natuur en spectaculaire fauna. Bij gunstige weersomstandigheden kun je vanaf het grote uitkijkplatform helemaal tot aan Esbjerg, Sild en Rømø kijken.

De Marsk Tower wordt toegankelijk voor gehandicapten en het is mogelijk om met de lift helemaal boven te komen.

Autocampere på Marsk Camp
Foto: Marsk Camp
Glampingtelt på Marsk Camp
Foto: Marsk Camp

De vier gebouwen met receptie, café, restaurant en ijssalon maakte deel uit van het voormalige Hjemsted Oldtidspark. De gebouwen zijn modern ingericht met respect voor architectuur en oorsprong. Zodoende is er veel gebruikgemaakt van rustieke en natuurlijke materialen met een rechtstreeks verband met de kwelders buiten.

Bij de receptie kun je lokale specialiteiten kopen en even ontspannen in de daartoe ingerichte lounge. Daarvandaan heb je toegang tot het restaurant en de ijssalon, en kun je doorlopen naar het achterliggende terras met kruidentuin, speeltuin en minigolfbaan.

Marskcafe

Het café is ingericht met een haard in het midden en een vaste bank rondom langs de muren van het gebouw. Vanuit het café kun je genieten van het uitzicht over de kwelder met de karakteristieke Marsktårnet. Een biohaard in het midden, balken, tafels en banken van hout, warme vachten en geoxideerd koper op de bar – dit zorgt allemaal voor warme en rustieke sfeer op een koude en winderige herfstdag.

 

Restaurant Marsken

Het restaurant is open voor de gasten van de camperplaats, maar ook voor andere bezoekers. De inrichting is flexibel en biedt ruimte voor grote en kleinere gezelschappen. Het is ook mogelijk om te boeken voor privéfeesten met plaats tot zo'n 66 gasten. Vanuit het restaurant heb je, net als vanuit het café, een erg mooi uitzicht op de Marsktårnet en de kwelder.

 

Marsk Is

De ijssalon Marsk Is heeft een ruime keuze aan ambachtelijk bereid Italiaans ijs. Het ijs wordt gemaakt volgens Italiaanse tradities met speciale aandacht voor het gebruik van de beste ingrediënten die doen denken aan vakanties van vroeger. We serveren uiteraard ook een Italiaanse espresso en vele andere koffiespecialiteiten.

Veel meer Sønderjylland...

VR bumpercars i Universe Science Park
Highlights van Sønderjylland
Sønderjysk Kagefestival i Tønder
Het unieke Sønderjylland
Welsmakende Waddenzee - Schapen op de dijk
Welsmakende Waddenzee
Ringrijden
In Sønderjylland gebeurt het
Natuurcentrum Tønnisgaard
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Kamp Frøslevlejren
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Information

VisitSønderjylland © 2023
Dutch