Verder naar inhoud

Sønderjylland op de fiets

Met meer dan 3000 km aan fietsroutes is Sønderjylland een ideale vakantiebestemming voor fietsers. De regio kent vele veilige fietspaden en goed beschreven fietsroutes die het gebied verbinden van noord tot zuid en van oost naar west.

De lokale, regionale en nationale routes voeren je langs enkele van de mooiste en contrastrijkste landschappen van Denemarken. De stuwwal uit de laatste ijstijd deelt het landschap in tweeën en het landschap is aan weerszijden opvallend anders. In het oosten vind je tunneldalen, morenes en doodijslandschappen, terwijl het landschap in het westen vrijwel vlak is en langzaam afloopt naar de Noordzee, slechts onderbroken door enkele heuvelruggen met zacht glooiende heuvels.

In Sønderjylland vinden we het belangrijk dat fietsers zich welkom voelen, en doen we er vanalles aan om het zo aangenaam mogelijk te maken. Zo staan er langs de Tour de France route 17 knalgele ‘Bikestations’. Bikestations zijn reparatie-stations waar je je band kan plakken, kan oppompen en even kan bijsleutelen/ bijstellen als dat nodig mocht zijn. In het hele gebied staan nog veel meer van deze stations – in totaal zijn er 60 verdeeld over de hele regio.

Tevens zijn er 3 zogenaamde ‘pause-steder’ – rustplekken, waar je even kunt pauzeren en waar naast het bikestation ook een bank met voorzieningen zijn voor het opladen van accu’s of mobiele telefoons. In 2022 zijn de pause-steder in herkenbare Tour de France-kleuren gekleed.

Sønderjylland is bezig met het uitbreiden van het netwerk van fietsvrienden, dat bestaat uit zowel overnachtingsplekken maar ook bakkers e.d, waar fietsers welkom zijn: om even het toilet te gebruiken, om even hun bidon op te vullen, en waar een gereedschapskist is met fietsreparatiespullen die je kunt lenen.

De fiets is de perfecte manier om Sønderjylland te gaan ontdekken!

Book online...

Mountain stage in Aabenraa
Dreng på mountainbike
5 castles in Sønderjylland in 5 days
Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot
Bike Le Tour before the professional riders
Par cykler blandt marker
The Southern Fjord Loop
Par cykler blandt danske marker
Ride the third stage of Tour de France 2022 – Start in Sønderborg
Par cykler ved lystbådehavn
Ride the third stage of Tour de France 2022 – Start in Kolding
Par cykler ved Slotsmøllen i Aabenraa
Bicycle ferry Rødsand across Flensburg Fjord
Cykelfærgen Rødsand sejler fra Broagerland til Langballigau
Guide books
Flensburg Fjord Route guidebog

De campagne is gemaakt met steun van Danmarks Erhvervsfremmebestyrrelse

Dansk Erhvervsfremmestyrelse