Havnefronten i Sønderborg

De havens van Sønderborg

Foto: VisitSønderborg

Schippers uit Denemarken, Duitsland en Scandinavië leggen aan in de jachthaven van Sønderborg. Hier, bij de invaart naar Als Sund, zijn opvarenden dicht bij strand en stad, en de haven is een natuurlijk uitgangspunt om Sønderborg en zijn omgeving te ervaren.

Met zijn gunstige ligging tussen Denemarken en Duitsland en dicht bij onder andere de Zuid-Funense archipel, is de jachthaven van Sønderborg een uitgelezen stop voor pleziervaarders van heinde en verre. De haven trekt schippers uit Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen, en zelfs helemaal uit Nederland, want Sønderborg is een voor de hand liggende stop, of je nu naar het zuiden of het noorden vaart.

Ieder jaar leggen meer dan 14.000 schepen aan in Sønderborg, waar schippers genieten van de mooie ligging van de haven, met als naaste buren het beste badstrand van de stad aan de ene kant en Sønderborg Slot aan de andere. En dat de haven tegelijkertijd slechts een paar minuten lopen is van de boulevard en het centrum van de stad is een extra pluspunt. Zodoende hebben pleziervaarders gemakkelijk toegang tot de rijke winkelmogelijkheden en cafés waar de stad om bekend staat.

Maar niet alleen schippers op doorvaart genieten van de jachthaven. De schippers die hier een vaste ligplaats hebben, genieten ook van de levendige haven. Sønderborg Yachtklub is erg actief en organiseert internationale wedstrijden die zowel de club als de haven op de kaart zetten.

Tegelijkertijd is er voor iedereen plaats, want de jachtclub heeft het met een afdeling voor gehandicapten mogelijk gemaakt om het zeilen te ervaren ook als je een handicap hebt. Met zijn 650 ligplaatsen heeft de jachthaven voldoende ruimte en goede mogelijkheden voor een korter of langer verblijf. En als je het leven op het water even wilt inruilen voor wind in je haar met vaste grond onder de wielen, kun je bij de haven ook fietsen huren.

Dat maakt het voor pleziervaarders gemakkelijk om de stad Sønderborg te bezoeken en attracties zoals Dybbøl Mølle en Augustenborg Slot, terwijl je tegelijkertijd wat lichaamsbeweging hebt.

Veel meer Sønderjylland...

Kanon foran Sønderborg Slot
Sønderborg Slot
Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Historisch centrum Dybbøl Banke
Middag på Hotel og Restaurant Fakkelgaarden
Restaurants in Sønderjylland
Vandrere på Camino Haderslev Næs
Wandelen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch