Luftfoto af Aarøsund Lystbådehavn

Idyllische Jachthaven in Aarøsund

Foto: Leif Nielsen

De marina en visserijhaven van Aarøsund liggen direct aan de Kleine Belt en zijn zeer populair. Dit jaar wordt de bereikbaarheid voor sportvissers tot de pier van de haven verbeterd.

In Sønderjylland kun je een groot aantal jachthavens aandoen, maar een van de gezelligste is in Aarøsund ten oosten van Haderslev.

De haven ligt aan de Kleine Belt en is een populaire bestemming voor pleziervaarders die er een dagje of meerdere dagen aanleggen. Er is plaats voor pleziervaartuigen van groot tot klein en in de haven kunnen schippers gebruik maken van allerlei moderne faciliteiten.

Zo zijn er onder andere meerdere barbecueplaatsen, een keuken, een speeltuin voor de jongste gasten, en wasmachines en drogers. Bovendien is er gratis internet. Kortom, alles wat een schippersfamilie zich kan wensen. De dagelijkse boodschappen kun je in de buurt van de haven halen: bij het Aarøsund Badehotel of op de plaatselijke camping.

De jachthaven en visserijhaven van Aarøsund zijn er echter niet alleen voor schippers en vissers. Bij de jachthaven zijn ook 10 camperplekken met uitzicht over de haven.

Sommige zeedieren komen tot in de haven, waardoor je er heel goed krabbetjes kunt vangen. De haven heeft ook zijn eigen ‘krabbenbaan’, waar je kunt kijken welke van de gevangen krabben het snelst is.

Veel sportvissers komen ook naar de haven om er vanaf de pier te vissen. De pier is echter niet gemakkelijk te bereiken, iets waar een nieuw project verbetering in moet brengen.

In 2019 wordt de pier namelijk gerenoveerd, waarbij een voetpad langs de pier wordt aangelegd en het pad op de wal wordt verbeterd. Volgens H.P. Geil, de burgemeester van Haderslev, wordt de pier “één van de mooiste en meest handicapvriendelijke pieren in Denemarken”.

En mocht het zo zijn dat bezoekers zin in een duik krijgen door de nabijheid van de zee, dan behoort ook dat tot de mogelijkheden. Direct achter het badhotel, schuin tegenover de jachthaven, vind je een badstrand dat zich in zuidelijke richting uitstrekt voorbij de camping.

Ten slotte is er voor een lekkere wandeling een wandelpad van 5 kilometer dat begint en eindigt bij de marina. 

Veel meer Sønderjylland...

Luftfoto af Gammelbro Camping
Gammelbro Camping
Skiltehenvisning på Camino Haderslev Næs
Camino Haderslev Næs
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch