Kompleks form nr. 1 - kunsthåndværker i Nørreportkvarteret

Kunst in Nørreport

Foto: Peter Bjerke

Ontdek de zeven unieke kunstwerken in de wijk Nørreport in Aabenraa. De openbare tentoonstelling is permanent en gemaakt door jonge hedendaagse Deense kunstenaars. De tentoonstelling maakt deel uit van de stedelijke ontwikkeling van Aabenraa.

"Nørreport als kunstbestemming – werken van jonge hedendaagse Deense kunstenaars" is de titel van Aabenraa's nieuwe grote kunstproject, dat in 2022 werd ingehuldigd. De tentoonstelling bevindt zich in zeven geselecteerde, smalle passages in het noordelijke deel van het stadscentrum, Nørreportkvarteret. De wijk strekt zich uit van Nørretorv tot Nørreport, dat met zijn smalle doorgangen de structuur van de middeleeuwse stad heeft behouden. In de geselecteerde steegjes en passages van Nørreport kunnen bezoekers nu een unieke, permanente tentoonstelling van kunstwerken ervaren die zijn gemaakt door de kunstenaars Oskar Koliander (geb. 1986), Rune Bosse (geb. 1987), Rhoda Ting (geb. 1985), Mikkel Dahlin Bojesen (geb. 1988), Helene Nymann (geb. 1982), Mathias & Mathias (geb. 1986/ 1991), Torben Ribe (geb. 1978) en Silas Inoue (geb. 1981). De kunstenaars werken in verschillende media en materialen, waardoor elke passage zijn eigen expressie en karakter krijgt. De oprichting van de tentoonstelling maakt deel uit van het stedenbouwkundig plan van Aabenraa.

”Nørreportkvarteret als kunstbestemming – Beleef de zeven werken” kan worden gekocht als een boekje met een beschrijving van elk werk. Bovendien bevat het boekje een kaart van de wijk Nørreport. Het boekje is in het Deens en kan worden gekocht bij het vvv-kantoor van Aabenraa, Storegade 30, 6200 Aabenraa of online via de onderstaande link.

"Nørreportkvarteret als kunstbestemming" boekje in het Deens

Lees het boekje online (Deens)
Forside af hæftet "Nørreportkvarteret som kunstdestination"
Koop het boekje (Deens)
Forside af hæftet "Nørreportkvarteret som kunstdestination"

Het doel van de ontwikkeling van de wijk Nørreport is om de aandacht te leggen op elementen zoals creativiteit, kwaliteit en gezelligheid. De zeven hoogwaardige kunstwerken dragen bij aan het aantrekkelijk en interessant maken van de wijk Nørreport, tot vreugde en nut van zowel lokale bewoners als bezoekers. De decoratie is ontwikkeld door de gemeente Aabenraa in samenwerking met Creator Projects, de districtsambassadeurs en de Raad voor Beeldende Kunst van de gemeente. De tentoonstelling wordt ook ondersteund door Statens Kunstfond, Den Jyske Kunstfond, BHJ Fonden en Aabenraa Kommunes Billedkunstråd. De werken zijn allemaal eigendom van de gemeente Aabenraa.

Veel meer Sønderjylland...

Museum Sønderjylland - Kunstmuseet Brundlund Slot
Museum Sønderjylland - Kunstmuseet Brundlund Slot
Jacob Michelsen's House
Jacob Michelsen's House
Barsø - boot op het strand, met de veerboot op de achtergrond
Barsø - Natuurlijke parel op weg naar de ecologische hemel
Oversigtsbillede i Frøslevlejren i Sønderjylland
Het kamp Frøslevlejren

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch