Knit Happens på Masker i Marsken strikkefestival i Tøndermarsken

Masker i Marsken

Foto: Masker i Marsken

Een van de gezelligste evenementen in Sønderjylland is een nieuw en jaarlijks terugkerend breifestival dat dient als een mentale ademruimte voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Vindt plaats van 25 tot en met 27 oktober 2024 in Tøndermarsken.

Elk jaar gaan Marianne Rosalie Kalb en Kirsten von Wildenradt op een ontspannen vakantie ergens ter wereld. De vriendinnen zijn collega's en runnen samen een communicatiebedrijf, net zoals ze allebei een voorliefde hebben voor mindfulness. Als onderdeel van de mentale oplading, gebruiken ze allebei breien. Enkele jaren geleden legde dit de basis voor het breifestival Masker i Marsken.

"Op een warme septemberavond in 2021 zaten we in een Griekse taverna met een glas wijn en haalden we ons allebei breiwerk tevoorschijn. Er kwamen twee vrouwen van het  indfulnessverblijf langs en vroegen of ze bij ons mochten zitten. Al snel ging het gesprek over het feit dat Fanø Breifestival op het punt stond te sluiten, en het idee kwam dat we ons eigen festival moesten maken. Uiteindelijk gebruikten we de witte placemats om ontwerpen te tekenen en notities te schrijven - en toen was het breifestival eigenlijk geboren," herinnert Marianne Rosalie Kalb zich.

Bekjik het volledige programma op Masker i Marsken, hier kun je ook festival-ticket kopen en tickets voor interessante workshops.

Masker i Marsken
Foto: Masker i Marsken
Masker i Marsken - logo
Foto: Masker i Marsken - logo

Daarom breien we

Sinds de avond op Kreta heeft Masken i Marsken vorm gekregen en is het uiteindelijk een niet alleen gezellig, maar ook relatief uitgebreid breifestival geworden dat in oktober over drie dagen plaatsvindt. Naast expositieruimtes waar gasten garen kunnen kopen, biedt het festival onder andere workshops, modeshows, lezingen en breicafés. Een recept dat enorm populair is gebleken. "We hebben veel gepraat over waarom we breien. Het is niet zo dat we geen kleding hebben, dus waar gaat het eigenlijk over? Voor ons is het een onderbreking van de drukte van alledag, waar je een tijdje gewoon in een bubbel zit met je breiwerk. Vorig jaar hadden we een lezing over breien als zelfliefde, en misschien is dat wel de beste omschrijving. Met andere woorden, dat je besluit om tijd aan jezelf en aan handwerken te besteden, omdat het energie creëert en omdat je voelt dat het iets goeds voor je doet", zegt Marianne Rosalie Kalb.

Veel meer Sønderjylland...

Får ved vandløb i Tøndermarsken
Tøndermarsken
Får på diget i Tøndermarsken
Welsmakende Waddenzee
Musik og publikum til Tønder Festival
Tønder Festival
Biler på Lakolk strand på Rømø
Het Deense Waddeneiland Rømø
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch