Jesper Koch og Peter Rødsgaard i Restaurant Syttende på Alsik Hotel og Spa

Michelin Restaurant Syttende

Foto: Alsik Hotel og Spa

Bij Alsik Hotel & Spa zetten ze een extra stap om het hun gasten naar de zin te maken en ze naar huis te laten gaan met een buitengewone ervaring op zak. 

Dat blijkt in het bijzonder op de zevende etage waar de lokale topkok Jesper Koch zijn Restaurant Syttende geopend heeft met brede internationale erkenning.

Het gaat Jesper Koch, die ook Restaurant Alsik en eetcafé Freia runt, echter niet om de eer of de prijzen. Het gaat hem om het serveren van uitstekende lokale ingrediënten en het eren van Sønderjylland met zijn rijke culinaire traditie. Dat hij een Michelinster heeft ontvangen is alleen maar mooi meegenomen.

Sinds hij geheadhunt is door Alsik, heeft Jesper Koch een vinger aan de pols bij alle facetten van de drie restaurants van het hotel. Van de ontwikkeling van het menu tot het design en de inrichting – hij heeft gekeken naar het kleinste detail om te zorgen voor een sfeer en esthetiek die past bij de wortels in de cultuur van Sønderjylland.

Restaurant Syttende gebruikt uitstekende ingrediënten, smaken en tradities vanuit de hele wereld gecombineerd met onovertroffen lokale producten uit het seizoen – meestal biologisch of biodynamisch – voor een menu van 17 gangen. Ieder ingrediënt wordt zorgvuldig geselecteerd en het goede vakwerk en tradities staan hoog in het vaandel. Deze waarden vinden weerklank bij de experts van Michelin. 

Hotel Alsik
© Henning Larsen GroupFoto: Viggo Hjort Kohberg
Halv østers mellem to hænder
Foto: Ulrik Pedersen

De anonieme inspecteurs van Michelin, die onaangekondigd en meerdere keren komen, wegen ingrediënten, vakwerk, persoonlijkheid en stabiliteit af in hun beoordeling of een etablissement een ster verdient of niet. Dat deed Restaurant Syttende met recht. 

Zijn jeugd in Aabenraa in Sønderjylland en een oma die graag lekker eten klaarmaakte, hebben enorme invloed gehad op het werk van Jesper Koch. Hij beschouwt de Michelinster zelf als een geschenk aan zijn afkomst en de streekgerechten die hij van zijn oma geleerd heeft. Jesper Koch probeert de culinaire tradities van Sønderjylland in leven te houden en de regio weer op de kaart te zetten. Het gaat hem erom iets terug te geven aan de streek en om Denemarken en de rest van de wereld te laten zien dat de klassieke kookkunst uit Sønderjylland ook iets bijzonders kan zijn – iets wat hun gasten naar de zin is.

Veel meer Sønderjylland...

Sønderjysk Kaffebord på Havnbjerg Mølle
Proef de smaak van Sønderjylland
Forskellige spegepølser fra Als Pølser
Zuid-Jutse slagerstradities
Solæg anrettet på salat
Solæg - ingemaakte eieren
Mor og datter handler ved gårdbutik
Boerderijwinkels

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch