Kvinde på svævebane i High Park Sønderjylland

High Park Sønderjylland

Foto: Haderslev Erhvervsråd

We maken allemaal wel eens een wandeling in het bos, maar bij HighPark kun je een heel ander soort boswandeling maken. Hier loop en klim je namelijk door de boomtoppen over het ravijn.

Book...

High Park Sønderjylland
Kvinde på svævebane i High Park Sønderjylland
The Nest
Reden ved Genner Hoel - overnatning mellem træerne

Wij hebben een geweldig klimpark in een zeer mooie omgeving midden in de natuur. Het park heeft zes banen van verschillende moeilijkheidsgraad. Iedere baan is uniek, maar wat alle banen met elkaar gemeen hebben, is dat je onderweg veel hindernissen tegenkomt. Zodoende wacht jou en je gezin of vrienden een onvergetelijke en actieve dag vol uitdagingen, beweging en kriebels in je buik wanneer je naar beneden suist aan een van onze 20 kabelbanen die kriskras over de diepe kloof gaan, waar je ook de beek kunt zien die op de bosvloer onder je stroomt. Op de hoogste banen kom je tot een hoogte van zo'n 25 meter, maar je kunt op de lager gelegen banen blijven als het je iets te hoog en uitdagend wordt. 
 

Kvinde i High Park Sønderjylland
Foto: Haderslev Erhvervsråd

Je begint je bezoek met een instructie van een van onze deskundige instructeurs, daarna kun je zelf gaan klimmen. Alle banen beginnen op de grond, maar je belandt al snel boven in de bomen en kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen. De kleinste kinderen moeten hun dappere ouders meenemen die dan mee klimmen. 

Hoewel je je onderweg hoog in de boomtoppen bevindt, hoef je niet bang te zijn. Je draagt een klimgordel en helm. We gebruiken een veiligheidssysteem waarbij je de hele route vastzit aan een veiligheidskabel met een karabijnhaak die je niet zelf kunt openen. En als je onderweg wat te veel wordt uitgedaagd, staan onze instructeurs altijd klaar om je een handje te helpen of van advies te voorzien om verder te komen. 
 

Junges Pärchen klettert in High Park Sønderjylland
© Destination SønderjyllandFoto: Peter Bjerke
Ung kvinde klatrer i High Park Sønderjylland
© Destination SønderjyllandFoto: Peter Bjerke

Iedereen is welkom in het klimpark dat vaak ook bezocht wordt door grotere groepen zoals schoolklassen, bedrijfsuitjes en vrijgezellenavonden.

En als je de hele baan afgelegd hebt, kun je jezelf belonen. We hebben namelijk een populair pannenkoekenhuis naast het park, waar je de grootste pannenkoeken van Denemarken kunt eten. We hebben zowel hartige pannenkoeken met verschillende soorten vleesbeleg als lekkere dessertpannenkoeken. Alle pannenkoeken worden vers gebakken. 

Voor als je nog wat energie over hebt, hebben we ook een fantastische minigolfbaan waar je je vrienden kunt uitdagen voor een wedstrijdje. 

Genner Hoel Adventure Minigolf
Foto: Genner Hoel
Adventure Golf bij Genner Hoel
Foto: Genner Hoel

We hebben ook een gezellig kleine camping met rust, tijd voor ontspanning en samenzijn, en gelegenheid om direct mooie wandelingen te maken.  Daar hebben we ook een heel bijzondere overnachtingsmogelijkheid in de boomtoppen. Gun jezelf een unieke ervaring in de Reden, die je voor een overnachting kunt boeken. In 2021 kreeg de Reden de architectuurprijs van de gemeente Aabenraa. 

Reden ved Genner Hoel - overnatning mellem træerne
Foto: Destination Sønderjylland
Reden set nedefra gennem træerne
Foto: James Cripps

We zien ernaar uit je een fijne ervaring te bieden op Genner Hoel.

Veel meer Sønderjylland...

Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland
Tour de France feltet nærmer sig målstregen
De Tour de France in Sønderjylland
Paar met fietsen op de binnenplaats van het Kasteel van Sønderborg
Sønderjylland op de fiets

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch