Verder naar inhoud
Kløften Festival

Kløften Festival

Foto: Kløften Festival

Kløften Festival i Haderslev viert 2022 zijn 40-jarig bestaan.

In Denemarken staat Skanderborg Festival bekend als het mooiste festival van Denemarken. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Sønderjylland ook een festival in mooie natuur heeft. Namelijk Kløften Festival dat dit jaar voor de 40e keer gehouden wordt. Het festival vindt plaats in het park Kløften in Haderslev, een mooi heuvelachtig terrein met heel veel bomen.

Zoals zo vaak met dit soort evenementen begon Kløften Festival bescheiden. Een aantal vrijwilligers die concerten organiseerden in Haderslev Medborgerhus besloot in 1980 om naar buiten te gaan.

Zo begon Haderslev Musikfestival, zoals het de eerste keer heette. Daarna werd de naam veranderd in Kløften Festival dat sindsdien ieder jaar gehouden is.

Het eerste jaar duurde het festival één dag met één podium. Sindsdien is het uitgegroeid tot twee en een halve dag en vijf podia en kunnen er twee concerten tegelijk gehouden worden. In totaal is er ruimte voor 8000 bezoekers.

In het begin was het festival gratis en werden de kosten gedekt met de drankverkoop. Dat is nu niet meer mogelijk, maar het mag dan niet meer gratis zijn, het festival in Kløften blijft populair, vooral bij de plaatselijke bevolking. Er zijn veel mensen die het festival alle vorige 39 keer hebben bezocht. 

Het budget van Kløften Festival wordt niet gedrukt door personeelskosten. Alle 900 medewerkers zetten zich namelijk gratis in.

De muziek van het festival is zeer uiteenlopend, maar het zijn vooral Deense namen. Er zijn optredens van gevestigde sterren, maar er is ook ruimte voor opkomende artiesten.

Kløften Festival wordt altijd gehouden in het eerste weekend van de Deense zomervakantie.

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2023
Dutch