Luftfoto af Dyvig Havn

Dyvig - De mooi gelegen haven van Als

Foto: Dyvig Bro

Dyvig Havn is een van de mooist gelegen havens van het land. Schippers kunnen kiezen tussen twee verschillende jachthavens.

Aan beide kanten van de haven liggen vele boten aan de steigers. In het noorden wordt de haven geflankeerd door het schilderachtige Dyvig Badehotel, met knalrode houten facade, witte kozijnen en Franse balkons, te midden van gele korenvelden in een glooiend landschap.

Welkom in de haven van Dyvig op Als, die door velen wordt beschouwd als een van de mooiste en meest idyllische van het land.

De haven heeft twee jachthavens: Dyvig Bådelaug in het zuiden en Dyvig Bro in het noorden. De eerste is een traditionele zeilclub met lidmaatschap. De vereniging heeft rond de 130 actieve schippers en een kleine 200 ligplaatsen, waarvan zo'n 40 gastplaatsen.

Dyvig Bådelaug heeft vier steigers voor zeilboten en motorboten, en één voor jollen. Het clubhuis heeft toilet- en badruimtes, en een barbecueplaats, eetplaatsen en een grote speeltuin. Er is een levensmiddelenwinkel en je kunt fietsen huren. Nieuw dit jaar is de krabbetjesbaan waar krabbetjes een wedstrijd kunnen houden. Dyvig Bådelaug werd in 2010 overigens uitgeroepen tot haven van het jaar door de Deense vereniging voor pleziervaarders.

De tweede haven, Dyvig Bro, is een relatief nieuwe privéhaven uit 2009. Er zijn 100 plaatsen en is een gasthaven zonder leden. Dyvig Bro is in handen van de broers Bent en John Larsen.

Als je rondloopt in de twee havens, is het duidelijk dat de boten over het algemeen wat groter, nieuwer en duurder zijn in Dyvig Bro, de wat exclusievere van de twee. De prijzen om aan te meren zijn ook hoger in Dyvig Bro, net als het serviceniveau. Zo kun je als gast 's ochtends bijvoorbeeld versgebakken brood op je boot laten bezorgen.

De haven van Dyvig is een mooie plek om met je eigen boot te bezoeken, welke van de twee jachthavens je ook kiest. Je hoeft echter geen schipper te zijn, iedereen kan er komen genieten van de beeldschone omgeving en de rust die in de haven heerst.
 

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch