Aabenraa Havn

De gezellige jachthaven van Aabenraa

Foto: VisitAabenraa

Aabenraa is een van de oudste zeevaartssteden van Denemarken en op veel plekken in de stad zijn herinneringen te zien aan deze spannende geschiedenis als handelsstad in het tijdperk van de zeilschepen. Dat geldt in het bijzonder voor het oude middeleeuwse stadsdeel en voor Aabenraa Museum.

Tegenwoordig bestaat de scheepsvaart van de stad voornamelijk uit pleziervaart en de jachthaven van Aabenraa is een van de grootste van de regio met plaats voor 550 schepen.

De jachthaven ligt in het puntje van de Aabenraa Fjord in het zuidwestelijk stuk van de Kleine Belt. Hier in de fjord is het water bijna altijd rustig en de schepen liggen mooi beschut. De jachthaven heeft twee zeilclubs, Aabenraa Sejl Club en Aabenraa Båd Club, die het hele jaar door allerlei activiteiten organiseren.

Schippers van buiten de stad zijn ook welkom en volgens havenmeester Jens Jacob Sørensen leggen in de zomer onder andere flink wat Duitse en Nederlandse pleziervaarders aan. Tevens zijn er een paar buitenlanders met vaste ligplaats. In 2017 werd de jachthaven aangedaan door ongeveer 3000 gastschippers.

Zowel Deense als internationale schippers kunnen rekenen op een moderne, goed functionerende jachthaven met onder andere een wasmachine, droger, barbecueplaatsen en speeltuin. Daarnaast heeft de haven een restaurant en ligt de haven ook nog eens dicht bij de winkels van het centrum van Aabenraa. 

De jachthaven grenst bovendien aan een leuk zandstrand. Als je de haven dus aandoet op een dag met mooi weer, kun je van de gelegenheid gebruik maken voor een dagje aan het strand. 

De jachthaven van Aabenraa onderscheidt zich ook met een camping voor campers die door het havenpersoneel wordt uitgebaat en die de faciliteiten met de jachthaven deelt.

De camping verwelkomt in de loop van het seizoen zo'n 5000 campers en hierbij zitten veel voormalige schippers die niet meer kunnen varen, maar die genieten van de sfeer in de haven en daarom met de camper komen.

Veel meer Sønderjylland...

Middag på Hotel og Restaurant Fakkelgaarden
Restaurants in Sønderjylland
Kvinde på svævebane i High Park Sønderjylland
High Park Sønderjylland
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch