Haderslev Lystbådehavn Nord

In Denemarken zijn maar weinig fjorden zo mooi als Haderslev Fjord. Als je met je eigen boot vanaf de Kleine Belt door het fjord naar Haderslev vaart, kun je vijf kwartier genieten van prachtige natuur en schitterende landschappen.

Bij aankomst in de stad kun je kiezen om aan te meren in Haderslev Lystbådehavn Nord of bij een van de twee zeilverenigingen die aan de zuidzijde liggen. Wanneer je kiest voor Haderslev Lystbådehavn Nord en ’s avonds aankomt, schijnt de zon op heldere dagen over de haven en is het eerste wat je ziet het mooie silhouet van de domkerk.

Er is de laatste jaren veel verbeterd in Haderslev Lystbådehavn Nord. Dit jaar wordt een splinternieuw servicegebouw opgeleverd met toiletten en badruimtes waarvan een deel toegankelijk voor gehandicapten. Er wordt ook gewerkt aan het verdiepen en herstellen van de haven.

Bovendien komt er meer ruimte voor de bredere zeilboten van tegenwoordig. Haderslev Lystbådehavn Nord is een oude haven en veel van de ligplaatsen zijn te smal geworden voor de huidige boten die steeds breder zijn geworden.

Veel van de nieuwe boten zijn 4,5 m breed terwijl een aantal van de oude ligplaatsen slechts berekend zijn op een breedte van 3 meter. Volgens havenmeester Torkild Gude wordt daarom een aantal van de ligplaatsen weggehaald om plaats te maken voor meer brede boten.

De haven ligt centraal in de stad en het is maar 10 minuten lopen naar het centrum. Daarnaast liggen verschillende supermarkten en tankstations om de hoek.

Haderslev Lystbådehavn Nord heeft 133 plaatsen voor boten tot een lengte van 15 meter en een kade van 1 kilometer voor schepen van meer dan 15 meter. De haven ongeveer 100 gastligplaatsen voor bezoekende schepen.

FEITJES

Haderslev Lystbådehavn Nord is een zogenaamde A-haven waar je het hele jaar mag liggen. De meeste gasten van buiten komen uit Denemarken, Nederland en Duitsland.

Houd er als bezoekende pleziervaarder rekening mee dat je bij aankomst alleen met een betaalkaart kunt betalen. Dat doe je bij het nieuwe servicegebouw.
 

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2024
Dutch