Drejby Strand Camping

Drejby Strand Camping

Drejby Strand Camping ligt helemaal op het zuidelijkste puntje van Als - precies daar waar een dam naar het schiereiland Kegnæs loopt. Zoals de naam al aangeeft, ligt Drejby Strand Camping helemaal bij het strand.

Het campingleven en natuurervaringen zijn per definitie twee dingen die vaak samengaan. Op een kampeervakantie is het slechts een dun tentdoek of de muur van een caravan die je scheidt van de openlucht, en vanwege de relatief beperkte ruimte van de caravan of tent ben je veel buiten. Een van de mooiste delen van de Deense natuur is de kuststrook, en in Sønderjylland vind je op verschillende plekken een camping aan de kust.

Een goed voorbeeld is Drejby Strand Camping die helemaal op het zuidelijkste puntje van Als ligt - precies daar waar een dam naar het schiereiland Kegnæs loopt. Zoals de naam al aangeeft, ligt Drejby Strand Camping helemaal bij het strand. Het zandstrand ligt aan de Oostzee en is relatief ondiep waardoor het behoorlijk kindvriendelijk is.

Drejby Strand Camping

Drejby Strand Camping

Het water tussen Als en Kegnæs is dicht bij de dam behoorlijk rustig en daardoor perfect voor allerlei wateractiviteiten. Het wordt door de plaatselijke bewoners wel Lillehavet, kleine zee, genoemd. Je kunt er onder andere leren surfen op een plek waar je altijd bij de bodem kunt. Andere activiteiten aan de kust zijn zwemmen, wandelen langs de kust en vissen. Je kunt de omringende zee opvaren om onder andere kabeljauw, platvis en forel te vangen.

De camping zelf biedt ook een aantal activiteiten voor jong en oud. Er is onder andere een zwemparadijs met verwarmd zwembad en kleine waterglijbanen. Op het activiteitenprogramma staan bijvoorbeeld aerobics, dans en watergymnastiek.

En mocht het weer een dag wat regenachtig zijn, er is ook een overdekte speeltuin voor de kleinsten onder ons.