VisitSønderjylland
Universe Science Park

Universe Science Park

In het belevenispark Universe op Als kun je je horizon verbreden terwijl je iets leuks doet.

Je krijgt vanzelf een goed humeur als je rondloopt bij Universe, gelegen bij de stad Nordborg op het eiland Als. Want op basis van het enthousiasme dat zowel kinderen als volwassenen tentoonspreiden bij de verschillende attracties, is het duidelijk dat het park een voltreffer is.

Het idee van Universe was het creëren van een plek om kinderen enthousiast te maken voor de natuurwetenschap door ze aantal uitdagingen te laten proberen. Zodoende definieert Universe zichzelf als een combinatie van pretpark en wetenschapscentrum.

Universe is indertijd opgericht door industriereus Danfoss en dat wordt weerspiegeld in de aard van de activiteiten. Want naast vermaak bieden de meeste attracties ook een educatief element, zodat je onderweg ook nog slimmer wordt.

Universe Science Park

Een goed voorbeeld is Water-Works, waar je met water kunt spuiten terwijl je tegelijkertijd wat leert over waterkracht. In Den Blå Kube krijg je een idee van de enorme krachten die in de natuur vrijkomen bij vulkaanuitbarstingen, blikseminslagen en aardbevingen. Dit wordt allemaal op behoorlijk levensechte wijze geïllustreerd.

Onderweg kun je testen hoe goed je bent in een aantal eigenschappen zoals geheugen en motoriek. Wat dat laatste betreft is vooral de segwaybaan populair.

In Universe kun je veel leren over het technische universum. Hier leer je met leuke experimenten spelenderwijs over de natuurwetenschappen en kun je ook zelf dingen bouwen.

Hoewel de snelheid hoog ligt bij de meeste activiteiten van het park, zijn er ook rustigere afdelingen. Zodoende is Universe een geweldige plek voor een uitstapje met kinderen en volwassenen.