Verder naar inhoud
Kultur i Syd

Kultur i Syd - concerten van wereldklasse

Foto: Kultur i Syd

Vanuit Sønderjylland en verder weg komen mensen bij elkaar voor goede muziek en samenzang wanneer Kultur i Syd zorgt voor grote affiches. De laatste jaren hebben grote namen uit zowel Denemarken als het buitenland in Sønderjylland op het toneel gestaan.

De legendarische band Toto speelde in Mølleparken in Sønderborg, net als Anastacia, Alice Cooper en Tom Jones. Augustenborg heeft Roger Waters, Eric Clapton en operalegende Luciano Pavarotti verwelkomd in het slotspark. En in de concertzaal van Alsion hebben namen als Efterklang, Art Garfunkel en Tina Dickow gezorgd voor intimiteit en geluid van topklasse.

De gemeenschappelijke noemer voor al deze concerten was de vereniging Kultur i Syd. Deze actieve culturele vereniging haalt culturele ervaringen van internationale topklasse naar Sønderjylland. En het zijn vaak niet alleen plaatselijke bewoners die applaudisseren en meezingen wanneer de topnamen het podium beklimmen, Kultur i Syd trekt ook bezoekers van verder weg, niet alleen uit de rest van Denemarken, maar onder andere ook uit Duitsland.

Maar sommige namen trekken mensen van nog verder weg, vertelt eventmanager Jes Johansen:

We organiseerden een concert van de Deense band Efterklang die over de hele wereld een trouw schare fans heeft. En op dat concert hadden we toeschouwers uit veertien verschillende landen, ja zelfs helemaal uit Japan.

Kultur i Syd organiseert meestal muzikale evenementen, maar soms wordt er ook wel stand-upcomedy gehouden op de Zuid-Jutse podia. Er is voor elk wat wils, zodat jong en oud mee kunnen doen. Tegelijkertijd is er plek voor zowel klassieke namen met al flink wat ervaring als voor nieuwe, opkomende talenten met nog een grote carrière in het verschiet.

“Voor ons is een goede naam een artiest die voor een goede sfeer kan zorgen, die mensen in vervoering kan brengen en die ervoor zorgt dat mensen weer naar huis gaan met een speciale ervaring op zak. En wanneer het publiek echt aanwezig is, gebeuren er dingen,” zegt Jes Johansen.

Veel meer Sønderjylland...

Tønder Festival
Tønder Festival
Kløften Festival
Kløften Festival
Natuurcentrum Tønnisgaard
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Kamp Frøslevlejren
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2023
Dutch