Verder naar inhoud

Schackenborg Slot

Foto: Schackenborg Slot

Bezoek het koninklijk slot in Møgeltønder.

Delen van Schackenborg Slot zijn opengesteld voor het publiek. Bekijk de koninklijke landerijen en leer over de spannende geschiedenis van het slot.

Heb je altijd al willen weten hoe een echt koninklijk slot er vanbinnen uitziet? En waar de koninklijke familie heeft rondgelopen?

Dat kan nu in Møgeltønder waar delen van Schackenborg Slot zijn opengesteld voor het publiek. Voorheen kon het slotspark af en toe worden bezocht, maar nu is er veel meer te zien.

De oude stallen zijn ingericht als café en bezoekerscentrum met informatie over de geschiedenis van het slot. De stallen worden Pasen 2020 geopend. Bovendien heb je bepaalde periodes toegang tot andere delen van het slot. Daarnaast zullen er speciale evenementen zijn zoals Kerst op Schackenborg.

De zuidelijke vleugel van het slot blijft echter gesloten voor het publiek. Hier wonen prins Joachim, prinses Marie en hun kinderen namelijk als ze aanwezig zijn. Want hoewel het slot tegenwoordig beheerd wordt door een stichting, is de zuidelijke vleugel nog steeds de privéwoning van de prinselijke familie.

Als de koninklijke familie aanwezig is, wappert de vlag met de koninklijke kroon, maar is het overige deel van het slot gewoon open. Wees daarom niet verbaasd als je tijdens je bezoek aan Schackenborg leden van de koninklijke familie ziet.

Naast het bekijken van de landerijen rond het grote witte slot met het zwarte dak, kun je ook meer leren over de spannende geschiedenis van het slot.

Schackenborg en het koningshuis zijn al jaren met elkaar verbonden en het kinderloze grafelijk paar Hans en Karin Schack besloot om het slot met landerijen over te dragen aan prins Joachim.

Prins Joachim heeft 21 jaar op Schackenborg gewoond tot hij en zijn gezin in 2014 naar Kopenhagen verhuisden, en verleden jaar naar Parijs. Maar zijn band met Schackenborg en Sønderjylland blijft bestaan.

Als je Schackenborg Slot bezoekt, mag een wandeling in het mooie oude drop Møgeltønder niet ontbreken.

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Dutch