VisitSønderjylland
Streetdome

Streetdome in Haderslev

Het complex ziet er met zijn grijze betonformaties op het eerste gezicht misschien wat saai uit. Maar schijn bedriegt, want de schansen en afgeronde kuilen bieden mogelijkheden voor allerlei toffe ervaringen.

We zijn bij StreetDome, gelegen bij de haven van Haderslev. Het skatepark werd geopend in 2014 en heeft zowel een binnen- als buitenbaan. Hier kun je je wagen aan allerlei uitdagingen van meer of minder acrobatische aard. Je kunt het skatepark gebruiken met je skateboard, step, rolschaatsen of BMX-fiets. De toegang is gratis, maar een cursus kost wel geld.

Streetdome

StreetDome is een van de grootste skateparken van Europa en heeft al verschillende van de beste skaters ter wereld aangetrokken.

Zo dook het skateboardicoon Tony Hawks, jarenlang de beste skateboarder ter wereld, bijvoorbeeld een dinsdagavond in het openingsjaar onaangekondigd op om het park te testen en een video te schieten.

Streetdome

Maar StreetDome is meer dan skaten alleen. De officiële aanduiding is een cultureel centrum voor straatsporten, en er zijn bijvoorbeeld ook faciliteiten voor parkour en straatbasketbal. In een voormalige graansilo kun je je bovendien wagen aan een van de hoogste klimmuren van Denemarken. De silo is aan de buitenkant beschilderd door de kunstenaar Victor Ash en zijn schildering van vissen is kennelijk de grootste muurschildering van Denemarken.