Verder naar inhoud
Familie på stranden med cykler og bål

Gezinsvakantie in Sønderjylland

Foto: Destination Sønderjylland

Neem je gezin mee naar Sønderjylland en geniet van een vakantie met leuke dingen voor het hele gezin. Sønderjylland heeft een breed palet aan activiteiten en bezienswaardigheden die garant staan voor een geweldige vakantie voor zowel kinderen als volwassenen.

Ervaringen

Het maakt niet uit of je met grote of kleine kinderen op vakantie gaat naar Sønderjylland, je kunt ervan op aan dat jullie samen leuke dingen kunnen doen. Op een warme zomerdag liggen de stranden voor de hand – om je uit te leven in het water, zandkastelen te bouwen, beachvolleybal te spelen, blokarts te rijden en nog veel meer. Als je met kleine kinderen op vakantie gaat, voel je je misschien meer op je gemak op een van de rustige stranden aan de oostkust, waar de golven minder hoog zijn dan aan de westkust. Je zou ook naar het meer Vedsted Sø kunnen gaan, waar het water rustiger is en je allerlei activiteiten kunt doen.

De meeste kinderen willen het op vakantie leuk hebben en vermaakt worden, maar in Sønderjylland kun je die twee dingen ook combineren met iets leren. In Universe Science Park draait het om leuke dingen doen waarbij kinderen (en soms ook de volwassenen!) tegelijkertijd iets leren over natuurwetenschap en technologie. Er zijn activiteiten voor kinderen van alle leeftijden en het park is echt een must als je op gezinsvakantie in Sønderjylland bent.

VR bumpercars i Universe Science Park

Universe Science Park

Foto: Universe Science Park

Overnachting

Wanneer je met kinderen op vakantie bent, stelt dat bepaalde eisen aan waar je overnacht. Het is misschien fijn om ergens te zijn waar andere kinderen zijn om mee te spelen? Misschien wil je een eigen badkamer en toilet hebben? In heel Sønderjylland kun je plekken vinden om te overnachten die aansluiten op de wensen en behoeften van jouw gezin. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over een kampeervakantie? Veel van de campings in de regio hebben een speeltuin, zwembad en activiteiten voor kinderen. Dan hebben de kinderen het naar hun zin, zodat je als ouders ook de mogelijkheid hebt om je te ontspannen. En op de camping hoef je geen eigen caravan te hebben. De meeste campings hebben ook blokhutten en appartementen voor als je wel van alle voordelen van de camping wilt profiteren, maar je geen caravan hebt.

Als kamperen niet iets voor jouw gezin is, kijk dan eens bij de vele vakantiehuisjes en jeugdherbergen die in Sønderjylland te vinden zijn. Beide overnachtingsmogelijkheden zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. Overal in Sønderjylland zijn vakantiehuisjes te vinden: aan de kust, in de mooie natuur en dicht bij de steden. Jeugdherbergen staan vaak in de stad – dicht bij attracties, horeca, enz.

Enjoy Resorts

Enjoy Resorts

Foto: Enjoy Resorts

De westkust van Sønderjylland

Al zeggen we het zelf, de westkust van Sønderjylland is echt perfect! In Nationalpark Vadehavet vind je de mooiste natuur met een vogelleven dat op weinig andere plekken in Denemarken te vinden is. Er zijn ook veel zeehonden, waar kinderen vaak erg enthousiast van worden. Wanneer jij en je gezin willen ontspannen, is het gelukkig niet ver van de natuur naar enkele van de heerlijkste stranden van Denemarken, zoals op het eiland Rømø. Als je op vakantie naar de westkust gaat, mag je tot slot een bezoek aan Marsk Tower niet missen. De spiraalvormige toren, ontworpen door BIG, torent hoog boven de kwelders uit en op heldere dagen kun je met wat geluk helemaal tot aan Ribe, Sild en Rømø kijken.

De campagne is gemaakt met steun van Danmarks Erhvervsfremmebestyrrelse

Dansk Erhvervsfremmestyrelse

 

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Dutch