Verder naar inhoud
Mountainbike Marathon VM 2022 i og omkring Haderslev

Wereldkampioenschap Mountainbike Marathon

Foto: Deleuranfoto

In 2022 wordt het WK mountainbike in de categorie marathon verreden in en rond Haderslev.

De laatste jaren wordt er in Sønderjylland steeds meer aandacht besteed aan fietsen. Dat heeft onder andere geleid tot meer fietspaden en mountainbikeroutes. Dit laatste is ook iets wat meer toeristen moet trekken.

Het resultaat van die toegenomen focus is een groot evenement dat Sønderjylland op de kaart moet zetten op het vlak van mountainbiken. Het WK mountainbike in de categorie marathon zal in 2022 namelijk in en rond Haderslev worden verreden.

De Deense wielerbond DCU is de officiële organisator van het wereldkampioenschap, maar het evenement komt naar Haderslev als onderdeel van een brede samenwerking met onder meer de gemeente Haderslev, Sport Event Denmark en Trekantområdet Danmark.

Mountainbike Marathon VM 2022 i og omkring Haderslev

Foto:Deleuranfoto

Haderslev Mountainbike Challenge 2022

Tegelijkertijd wordt de Haderslev Mountain Bike Challenge gehouden, een oefenwedstrijd voor amateurs, waarbij geïnteresseerden de mogelijkheid hebben om dezelfde route uit te proberen als de eliterenners. Haderslev MTB Challenge werd voor het eerst gehouden in 2021 en is een jaarlijks terugkerend evenement, die door de hele gemeente gesteund wordt. 

Je kan veel meer lezen over de mogelijkheden om deel te nemen aan de Haderslev Mountain Bike Challenge op Sportstiming, waar je je ook kunt aanmelden. In 2022 is er een maximum van 1700 deelnemers voor de Haderslev Mountain Bike Challenge, en het is de eerste keer ooit dat er een oefenwedstrijd wordt gelopen op hetzelfde parcours en op dezelfde dag als de professionals strijden om het wereldkampioenschap. Kortom, het is een unieke kans om je te meten met de allerbesten.

Ben je toeschouwer?

Kom je in de buurt van Haderslev om als toeschouwer de UCI Mountain Bike Marathon wereldkampioenschap mee te maken, dan is het natuurlijk belangrijk om een goede plek te vinden. We willen je graag een beetje op weg helpen, en daarom zullen we onze aanbevelingen hieronder in de nabije toekomst presenteren. 

Er komen meerdere hotspots langs de 40 km. lange route, waar je de renners van dichtbij kunt zien, maar ook waar het mogelijk is om het op het grote scherm te volgen met live commentaar en de mogelijkheid om eten en drinken te kopen. Drie van deze hotspots bevinden zich op Gravene in het centrum van Haderslev, Hammelev, en Dyrehaven.

Wanneer de route wordt gepubliceerd, zal er meer informatie zijn over de afzonderlijke hotspots. Tot op de dag van vandaag kun je de voorlopige route en hotspots op deze kaart zien.

Accommodatie 17 september 2022 dicht bij het WK-parcours

Op de kaart zie je de mogelijkheden voor accommodatie in de buurt van de MTB WK route (oranje veld). De kaart wordt continu bijgewerkt met welke accommodaties volgeboekt zijn en waar ze nog beschikbaar zijn.

Legende:
Blauw = helaas weten we niet of de accommodatie volgeboekt is
Groen = veel beschikbare plaatsen
Geel = weinig plaatsen beschikbaar
Rood = alles bezet

Veel meer Sønderjylland...

Fietsen in Tønder
Fietsroutes in Sønderjylland
Vandrere på Camino Haderslev Næs
Wandelen in Sønderjylland
Natuurcentrum Tønnisgaard
Top 10: Natuurervaringen in Sønderjylland
Skelet af kaskelothval på Nationalmuseets Kommandørgård på Rømø
Top 10: Historische ervaringen in Sønderjylland

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

Informatie

VisitSønderjylland © 2023
Dutch