Historisch Centrum Dybbøl Banke

Ervaringen boeken in Sønderjylland

Ervaringen in Sønderjylland

Sønderjylland loopt over van geschiedenis, heeft gezellige oude stadjes en biedt grootse ervaringen in de natuur. Hier heb je de tijd voor rust en gezelligheid als dat is wat je wilt, maar je kunt hier ook leuke dingen doen en elkaar uitdagen in het klimpark, op de mountainbike en met nog veel meer.

Sønderjylland voor natuurliefhebbers

In Sønderjylland vind je een ongerept en authentiek stukje Denemarken. Van de diepe bossen tot de glooiende dalen, van fjord tot zee, van zonneschijn tot stormvloed, van flora tot fauna. Wat je ook zoekt, de grootse natuur van Sønderjylland biedt je optimale mogelijkheden.

Voel de geschiedenis

In Sønderjylland is de geschiedenis levend en overal aanwezig, want onze geschiedenis is een belangrijk deel van wie wij zijn.

Samen actief

Als je graag de adrenaline wilt voelen op je vakantie, dan is Sønderjylland de perfecte plek voor jou.

Een stukje Sønderjylland

We zorgen al eeuwenlang voor de trotse tradities van de Zuid-Jutse keuken met uitstekende ingrediënten en meesterlijk handwerk.

Grenzeloze cultuur

Door de eeuwen heen trokken kunstenaars uit binnen- en buitenland naar Sønderjylland voor inspiratie en verdieping.

Highlights van Sønderjylland

- ervaringen die je niet mag missen tijdens en bezoek aan Sønderjylland.

Wandelen

Foto: Ulrik Pedersen - Tøndermarsk Initiativet

Ruim 1000 km aan gemarkeerde routes verdeeld over 150 paden voeren je door het vlakke kwelderlandschap in het westen en het glooiende fjordenlandschap in het oosten met diepe tunneldalen.

Fietsen

Foto: Phototravellers

Met meer dan 3000 km aan fietsroutes is Sønderjylland een ideale vakantiebestemming voor fietsers. De regio kent vele veilige fietspaden en goed beschreven fietsroutes die het gebied verbinden van noord tot zuid en van oost naar west.

Pleziervissen

Foto: Destination Sønderjylland

Aan de mooie kusten van Sønderjylland vind je over de hele regio verschillende hotspots om te vissen. Deze talrijke plekken langs de kust bieden veelzijdige vismogelijkheden en veel kans op succes.

Ontdek Sønderjylland!

Foto: VisitSønderborg