Verder naar inhoud

Schackenborg Slotskro: Verfijnd eten bij Restaurant Schack

Foto: Schackenborg Slotskro

Wilt u na een lange dag in Sønderjylland graag uw smaakpapillen verwennen?

Dan is het een goed idee om langs te gaan bij Schackenborg Slotskro in Møgeltønder. Hier is namelijk Restaurant Schack gevestigd, een echt fijnproeversrestaurant. 

Het eten heeft Franse wortels vermengd met krachtige Scandinavische invloeden. Als onderdeel van de moderne Scandinavische keuken wordt in Restaurant Schack veel belang gehecht aan lokale ingrediënten en wilde kruiden. Veel van de kruiden komen uit het nabijgelegen kweldergebied en het natuurlijke zoutgehalte geeft de kruiden zeer veel karakter.

Foto:Schackenborg Slotskro

Schackenborg Slotskro heeft 25 kamers die allemaal vernoemd zijn naar Deense kastelen en landhuizen. De kamers zijn gevestigd in het hotelgebouw zelf en in drie omliggende beschermde gebouwen. Je kunt dus niet alleen genieten van lekker eten bij Restaurant Schack, je kunt er ook overnachten. Zo kun je optimaal genieten van het dorp Møgeltønder waar het hotel gelegen is. 

Het ligt naast Schackenborg Slot, dat in de periode 1995-2014 het woonverblijf was van prins Joachim van Denemarken. Hij is nog altijd mede-eigenaar van het hotel, samen met de reder Hans Michael Jebsen. Schackenborg Slotskro wordt sinds 1 maart 2006 gepacht door Henning Kohl Overgaard Lauritsen.

Zowel het hotel als het slot liggen aan de Slotsgaden, die aangeprezen wordt als de mooiste dorpsstraat van Denemarken. Dat is moeilijk te beoordelen, maar het is ontegenzeggelijk waar dat Slotsgaden met zijn kinderhoofdjes en lindes er zeer compleet en idyllisch uitziet. Aan de straat staat een rij oude woningen, waarvan veel rietgedekt zijn met mooie erkers en stokrozen langs de muren.

Veel meer Sønderjylland...

Hotel en Restaurant Fakkelgaarden
Hotel en Restaurant Fakkelgaarden
Hotel en Restaurant Fakkelgaarden
Restaurants in Sønderjylland
Zuid-Jutse koffietafel
Zuid-Deense koffietafel

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Dutch