VisitSønderjylland
Røllumgaard

Røllumgaard

De afstand van bodem tot bord is kort in Sønderjylland. Overal verkopen plaatselijke boeren goede producten aan de deur en in kleine boerderijwinkels, zoals bij Gaardbutik Røllumgaard.

Het is in Sønderjylland gemakkelijk om je honger te stillen, met overal levensmiddelen van hoge kwaliteit om je te verleiden. Tegelijkertijd is het makkelijk om degenen te ontmoeten die op het land werken om al deze heerlijkheden te produceren.

Sønderjylland heeft een groot aantal land- en boerderijwinkels waar boeren hun producten direct aan de consument verkopen. Je bent er dicht bij de bron van verse ingrediënten, vaak vergezeld van een goed verhaal en een gezellig praatje.

Wanneer je een boerderijwinkel binnengaat, is het een beetje alsof je in een kruidenier uit de goed oude tijd stapt. Het is vaak de boer zelf of iemand uit het gezin die de klanten bedient, en ze doen vaak hun best om klanten een extra goede service te bieden.

Gaardbutik Røllumgaard in de buurt van Aabenraa is zo'n plek. Jakob Festersen en zijn vrouw zijn de zevende generatie op deze oude familieboerderij. Ze houden kippen en produceren heel veel verse groente, waarvan het grootste deel direct verkocht wordt in de kleine winkel op het erf. In de winkel word je verleid door verse en gerookte kip, maar je kunt je tas er ook vullen met eieren, groente en fruit.

Røllumgaard verkoopt niet alleen eigen producten, ze werken ook samen met andere kleine producenten uit de omgeving. Het is hier heel gewoon om elkaar spullen te verkopen in de kleine, gezellige landwinkels.