Ringrijden

Culturele ervaringen boeken in Sønderjylland

Kunstgalerie

Grenzeloze cultuur

Waar je ook naartoe gaat in Sønderjylland, je komt galerietjes tegen, unieke tentoonstellingen, theater, beeldentuinen, speciale musea, spannend design en creatieve evenementen, daarnaast kent de regio verschillende bekende kunstmusea en permanente tentoonstellingen. Dus of je nu in de breedte of diepte zoekt, bekende namen wilt of experimentele kunst, avant-garde of cabaret, je vindt het in Sønderjylland.

Ringrijden is een feest!

Foto: Colourbox

De concentratie straalt van het gezicht van de oudere man terwijl hij op zijn paard rijdt met de lans vooruit.

Kastelen en landhuizen

Foto: Kim Toft Jørgensen

De kastelen in Sønderjylland bevatten zowel historische musea, kunstmusea en nog veel meer. Vergeet niet de prachtige kasteeltuinen en parken te bezoeken.

Films moet je in het echt meemaken!

Foto: Andreas Bastiansen

Voor steeds meer films en tv-series worden scènes opgenomen in Sønderjylland, waarvan je zelf verschillende locaties kunt bezoeken.

Tønder Festival

Foto: Ulrik Pedersen

Vrolijke mensen die zingen en dansen op de muziek. Goede muzikanten die alles geven op het podium.

Concerten van Wereldklasse

Foto: Kultur i Syd

Vanuit Sønderjylland en verder weg komen mensen bij elkaar voor goede muziek en samenzang wanneer Kultur i Syd zorgt voor grote affiches.

Brundlund Slot

Foto: VisitAabenraa

Als je op je reis naar Sønderjylland Aabenraa aandoet, ligt op slechts een paar minuten lopen van de centrale winkelstraat een unieke mogelijkheid om kunst te zien in een mooie oude omgeving.

De maritieme geschiedenis

Foto: Wikicommons Arne Müsele

Sønderjylland kent een lange en rijke maritieme geschiedenis, waarbij zeemannen, walvisvaarders en de bruisende zee hun sporen hebben achtergelaten.

Meubelklassiekers

Foto: Museum Sønderjylland

In de oude watertoren van Tønder kun je een tentoonstelling zien met werk van een van de grootste meubelontwerpers van Denemarken.

Kerken in Sønderjylland

Musea in Sønderjylland

Kunstgalerijen

Antiquiteiten