VisitSønderjylland

Grenzeloze cultuur

Waar je ook naartoe gaat in Sønderjylland, je komt galerietjes tegen, unieke tentoonstellingen, theater, beeldentuinen, speciale musea, spannend design en creatieve evenementen, daarnaast kent de regio verschillende bekende kunstmusea en permanente tentoonstellingen. Dus of je nu in de breedte of diepte zoekt, bekende namen wilt of experimentele kunst, avant-garde of cabaret, je vindt het in Sønderjylland.

De concentratie straalt van het gezicht van de oudere man terwijl hij op zijn paard rijdt met de lans vooruit.

Lente op Gråsten Kasteel

Kastelen en landhuizen

De kastelen in Sønderjylland bevatten zowel historische musea, kunstmusea en nog veel meer. Vergeet niet de prachtige kasteeltuinen en parken te bezoeken.

Voor steeds meer films en tv-series worden scènes opgenomen in Sønderjylland, waarvan je zelf verschillende locaties kunt bezoeken.

Vrolijke mensen die zingen en dansen op de muziek. Goede muzikanten die alles geven op het podium.

Vanuit Sønderjylland en verder weg komen mensen bij elkaar voor goede muziek en samenzang wanneer Kultur i Syd zorgt voor grote affiches.

Brundlund Kasteel

Brundlund Slot

Als je op je reis naar Sønderjylland Aabenraa aandoet, ligt op slechts een paar minuten lopen van de centrale winkelstraat een unieke mogelijkheid om kunst te zien in een mooie oude omgeving.

Potvis bij Kommandørgården op Rømø

De maritieme geschiedenis

Sønderjylland kent een lange en rijke maritieme geschiedenis, waarbij zeemannen, walvisvaarders en de bruisende zee hun sporen hebben achtergelaten.

In de oude watertoren van Tønder kun je een tentoonstelling zien met werk van een van de grootste meubelontwerpers van Denemarken.