Verder naar inhoud

Alsik Hotel & Spa

Foto: Viggo Hjort Kohberg

Hou je van hoge, glimmende gebouwen? Kom dan eens naar Sønderborg. De afgelopen jaren is er aan de haven een volledige nieuwe wijk gebouwd waar een groot nieuw hotel van 19 verdiepingen het meest in het oog springt.

 

Hotel Alsik is geopend in 2019. Het heeft 190 kamers en suites, allemaal in Scandinavische stijl ingericht, en maar liefst 90 procent van de kamers heeft uitzicht op zee.

Het hotelcomplex bestaat uit twee torens van 19 en 70 meter hoog. Het uitzicht is dus geweldig, en zelfs als je niet in het hotel verblijft of eet, kun je er van komen genieten. Er komt namelijk een openbaar uitzichtplatform op de zestiende verdieping van de grote toren. Hier kunnen bezoekers van een kleine 64 meter hoogte over het omliggende landschap uitkijken.

Alsik is ontworpen door het wereldberoemde architectenbureau Henning Larsen en is een hotel-, conferentie- en spacomplex. Alsik is het grootste spa- en conferentiehotel van Sønderjylland. De grote spa- en wellnessafdeling ligt verspreid over vier etages en is de grootste van Denemarken. De spa heeft een eigen ingang en kan ook worden gebruikt door mensen die niet in het hotel verblijven.

Foto: Viggo Hjort Kohberg

Ook als je van goed eten houdt, kan Alsik je spannende ervaringen bieden. Het hotel heeft drie restaurants en een spacafé met elk een eigen culinair profiel dat in alle gevallen gebaseerd is op de Scandinavische en regionale keuken. Op de zeventiende etage ligt het Restaurant 17th - het gastronomische vlaggenschip van Alsik - met een spectaculair uitzicht. Restaurant Freia ligt op de begane grond en is de regionale keuken van Alsik met herinterpretaties van klassieke lokale gerechten. In Alsik Restaurant wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd voor de hotel- en conferentiegasten. Het spacafé biedt ten slotte lichte en gezonde gerechten voor de gebruikers van de spa. 

Veel meer Sønderjylland...

Hotel en Restaurant Fakkelgaarden
Restaurants in Sønderjylland
Historiecenter Dybbøl Banke - engelsk
Historisch centrum Dybbøl Banke
Kanon bij Sønderborg Kasteel
Sønderborg Slot
Testlab i Universe Science Park
Universe Science Park

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Dutch