VisitSønderjylland
First Camp Lakolk

First Camp Lakolk

Wil je graag op vakantie naar Sønderjylland, maar wil je de hond niet thuis laten? Ga dan naar First Camp Lakolk Strand op het Waddeneiland Rømø. 

Op deze camping wordt namelijk extra rekening gehouden met onze geliefde viervoeters. Er is onder andere een hondenbad waar je je hond na een duik in het zeewater kunt afspoelen en wassen.

Bovendien heeft de camping een omheind gebied in de duinen waar de honden het hele jaar mogen loslopen. Deze hondvriendelijke omstandigheden trekken veel hondeneigenaars en in 2018 had de camping volgens servicemanager Ursula Petera dan ook meer dan 8500 ‘hondenovernachtingen’.
 

First Camp Lakolk

First Camp Lakolk

First Camp is een van de grootste campingketens van Zweden met 16 campings. Op Rømø huurt First Camp het land bij Lakolk Strand van de gemeente Tønder. First Camp op Rømø heeft een kleine 1000 plaatsen en in 2018 waren er 33.000 menselijke gasten. De camping is vooral populair bij Duitse gasten, die 80 procent van het aantal bezoekers uitmaakten. Verder komt 9 procent uit Denemarken, terwijl de resterende elf procent uit heel Europa afkomstig is. 

Lakolk is het grootste strand van Rømø en een van de beste stranden in heel Denemarken. Het mooie zandstrand is lang en bijzonder breed voor heel veel strandpret. 
 

First Camp Lakolk

De typische campinggasten zijn natuurlijk ook natuurliefhebbers die graag actief zijn, bijvoorbeeld met wind- en kitesurfen, zwemmen, vliegeren en strandwandelingen maken met de hond.

Het zijn niet alleen honden die extra aandacht krijgen op de camping. Het is er ook erg kindvriendelijk met in het hoogseizoen een dagelijks kinderprogramma van twee tot drie uur lang. Hierbij kunnen de jongste gasten zich onder andere vermaken met schatzoeken, een talentenjacht en vele andere activiteiten.